Driftleven

 

Auteur: Loes den Hollander
Uitgever: Karakter Uitgevers
Jaar: 2009
Bladzijden: 368

Over het boek:
Er is iets met Emma. Ze is anders dan andere mensen. Ze weet hoe dat komt, maar ze ontdekt al op jonge leeftijd dat ze daar beter niet openhartig over kan zijn. Het noodlot lijkt een oogje op haar te hebben. Ze verliest steeds de mannen van wie ze houdt. Dat maakt haar woedend. De woede zoekt een uitweg in een niet alledaagse vorm.
Er is iets met Cees. Dat komt door een gebeurtenis uit zijn jeugd, die zijn leven blijft beinvloeden. Cees is verliefd op Emma. Maar hij vindt Emma vreemd. Te vreemd. Hij verlaat haar. Emma wil hem terug. Cees weigert.
De gevolgen zijn niet te overzien…

Mening Clasien:
Weer een goed boek van deze schrijfster. “Driftleven” een thriller met een onderliggende spanning. Korte hoofdstukken maken het verhaal makkelijk leesbaar. De hoofdpersonen worden goed neergezet, allemaal met een eigen karakter.
Emma is een vrouw met een gebruiksaanwijzing haar karakter is ontvlambaar dit met grote gevolgen voor haar naasten.
Ook al weet je snel wie de dader is het verhaal blijft spannend, omdat je het karakter van Emma inmiddels kent. Geen genade!

****

Mening Marjon (12-7-2009):
Magnifiek, die Loes den Hollander. Ze weet als geen ander te roeren in de psychologie en daar een beklemmend spannend verhaal mee op te bouwen dat je niet meer kan wegleggen. Heel bijzonder. M√°√°r… Dit boek was het voor mij toch niet helemaal. Het uitgangspunt is anders dan in haar andere boeken, ik kon me daar wat moeilijk naar voegen. Ik kwam er niet lekker in. En net als ik me afvroeg hoe ik door de rest van het boek heen moest komen, werd ik weer helemaal meegezogen in het boek. En zo las ik het in 1 dag uit. Loes den Hollander ten top!

****

Clasien en Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.