Aan Rue Tatin & Tarte Tatin (NL)

aanruetatintartetatin

Auteur: Susan Hermann Loomis
Uitgever: Orlando
Jaar: 2016 (2004)
Bladzijden: 600

Over het boek:
De Amerikaanse Susan Herrmann Loomis stort zich samen met haar man in het avontuur: een vervallen klooster in een dorp in Normandië wordt omgetoverd in een kookschool. Susan geniet volop van de levendige dorpsmarkten en het Franse culinaire leven. Met de lokale groenten, fruit en kazen bereidt ze vervolgens de mooiste gerechten. In Aan Rue Tatin en het vervolg Tarte Tatin beschrijft ze haar belevenissen. Eerlijke producten, traditionele gerechten, ambachtelijk bereid: Aan Rue Tatin bevat streekrecepten zoals Gegrilde sardines met rozemarijn, Eendenborst met cider en In witte wijn en mosterd gestoofde kip. En natuurlijk het recept voor de perfecte Tarte Tatin.

Mening Marjon:
Dit boek bevat twee boek in een: en maar het leest als een boek. De nummering van de hoofdstukken loopt door. En nu ik het boek helaas uit heb kan ik zeggen: Ik ben in Normandië geweest. Ik ben in Normandië geweest en heb genoten van die pure Franse keuken. Zo levendig is dit boek geschreven. Het neemt je mee naar een andere wereld en je kan de heerlijke geuren uit de keuken daar waarnemen. Blabla schrijft zo open, zo uitnodigend, zo levendig dat je blijft lezen. Ik heb genoten! Mooi om te lezen hoe de Fransen meer dan wij nog echt veel tijd in de keuken doorbrengen. Niets kant-en-klare maaltijden en voedsel uit pakjes en zakjes. Ze waarderen het voedsel ook en drinken er een goede wijn bij. Het gaat niet alleen maar over voeding natuurlijk; Susan schrijft ook over haar persoonlijke leven en over haar leven in een ander land. Na elk hoofdstuk vind je 1, 2, 3 of soms zelfs 4 recepten uit de Franse keuken. Ook die zijn heel toegankelijk. Wat een heerlijk boek!

*****

Marjon.

15x bekeken

Share

3 gedachten over “Aan Rue Tatin & Tarte Tatin (NL)

  1. Pingback: In een Franse keuken | Uitgelezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.