Achter gesloten deuren

Auteur: B.A. Paris
Uitgever: Ambo | Anthos
Jaar: 2016
Bladzijden: 354

Over het boek:
Iedereen kent wel een echtpaar als Jack en Grace: hij is knap en rijk, zij is charmant en elegant. Mensen om jaloers op te zijn, als je ze niet aardig zou vinden. Je zou Grace beter willen leren kennen. Maar dat is moeilijk, want Grace en Jack zijn altijd samen. Sommigen zouden dit ware liefde noemen. Anderen zouden zich misschien afvragen waarom Grace nooit de telefoon opneemt. En waarom ze nooit op visite komt, ook al werkt ze niet. En waarom een slaapkamer van hun huis tralies voor het raam heeft.

Mening Marjon:
Ik zeg niets over het verhaal zelf, omdat ik niets wil verraden. Dus ik zeg alleen iets over het boek in zijn geheel. Dit boek raakt je diep. Je wordt er in meegetrokken en het laat je niet meer los. Het raakt zo diep dat het echt voelt. En daarom blijf je lezen en lezen en dan is het uit en weet je dat het een heel erg goed boek is. Want als je de lezer zo weet te raken, dan heb je talent. Wat een aanrader!

*****

Mening Clasien:
Wat als je trouwt met de liefde van je leven, maar meteen na de bruiloft deze liefde verandert in haat.
Dit overkomt Grace. Wanneer zij trouwt met Jack denkt zij haar prins op het witte paard gevonden te hebben, mede omdat hij bereid is haar zusje met het downsyndroom in huis te nemen.
Jack blijkt een psychopaat die Grace opsluit in haar eigen huis en het alleen te doen is om haar zusje. Het verhaal is beklemmend, soms ongeloofwaardig.
Grace is een naĂŻeve vrouw die niet opkomt voor zichzelf en wanneer haar zusje doorheeft wie Jack werkelijk is vormt zich een plan.
Geestelijke mishandeling staat centraal in dit verhaal.

****

Marjon en Clasien.

 

2 gedachten aan “Achter gesloten deuren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.