Als alles is gezegd

Auteur: Anne Griffin
Uitgever: HarperCollins
Jaar: 2019
Bladzijden: 286

Over het boek:
Vijf drankjes, Ă©Ă©n nacht: Maurice Hannigan heft nog vijf keer het glas op zijn leven
Op een avond in juni bestelt de vierentachtigjarige Maurice Hannigan vijf drankjes aan de bar van een hotel. Met elk drankje heft hij het glas op iemand die belangrijk is geweest in zijn leven. Zijn jong gestorven broer, zijn ingewikkelde schoonzus, zijn dochtertje dat slechts vijftien minuten oud werd, zijn zoon in het verre Amerika en zijn geliefde vrouw. Door deze mensen, die hem inmiddels allemaal hebben verlaten, vertelt hij zijn levensverhaal, met alle spijt, ruzies, vreugde en liefde die erbij horen.
Als je vijf mensen zou moeten opnoemen die het belangrijkst zijn geweest in je leven, wie zou je dan kiezen? Als je op elk van hen een toost zou uitbrengen, wat zou je dan zeggen? En wat zou je over jezelf te weten komen als alles is gezegd en gedaan?

Mening Marjon:
Een prachtig boek verteld door een redelijk doorsnee man die op zijn manier heel speciaal is. Vanaf het moment dat hij gaat vertellen raakt hij je en zou je willen dat je hem kan ontmoeten. Maurice is nu oud en heft 5 keer een drankje op de vijf belangrijkste personen van zijn leven. Hij vertelt daarover aan zijn zoon Kevin, die aan de andere kant van de oceaan woont. Hij doet dat heel open en eerlijk en je blijft verder lezen. Wat een prachtig verhaal, een dat ik niet gauw ga vergeten!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.