Als de dag van toen – 50 jaar huishoudrevolutie

alsdedagvantoen

 

Auteurs: Emile de Bode & Jessica de Bode
Uitgever:Bertram + de Leeuw Uitgevers BV
Jaar: 2015
Bladzijden: 352

Over het boek:
50 jaar huishoudrevolutie
‘Het dagelijks leven in 1965 was onvergelijkbaar met 2015. Onze ochtend begon om een uur of zeven. Mijn moe- der legde voor de twee oudsten nooit schoon ondergoed klaar. Daar was over nagedacht. Zo hoopte ze dat we meerdere dagen met een onderbroek en hemd deden, dat scheelde aanzien- lijk in de was. Mijn oudere broer advi- seerde mij pas een schone onderbroek aan te trekken als het in het kruis begon te kriebelen.’
Als de dag van toen vertelt het verhaal over de veranderingen in het huishou- den en gezinsleven vanaf 1965 tot nu. Na de sobere jaren ’50 stijgt de welvaart in sneltreinvaart. We kunnen een koel- kast kopen, een televisie, wasmachine en sommigen een auto. Mannen waren in die tijd de kostwinner, want vrijwel geen enkele vrouw had een betaalde baan. De dames stonden pal voor het gezin en waren de echte helden van de samenleving en zijn dat nog steeds. De vrouwen waren de echte helden van de samenleving en dat zijn ze nog steeds.
Een boek vol persoonlijke verhalen, herinneringen, anekdotes en prachtige foto’s.

Mening Marjon:
Wat een geweldig leuk boek. Het leuke is natuurlijk alleen al het feit dat het boek begint in 1965 en zo verhaalt over 50 jaar huishoudrevolutie. Ik ben ook van 1965 en ik herkende er heel veel in. Het gaat een beetje over mijn leven. Emile vertelt over zijn jeugd (hij was 11 in 1965) over wat toen heel gewoon was en zijn dochter Jessica vult aan met hoe het nu is. Maar ook worden er hele goede huishoudtips gegeven. Het bevat een uitgebreide vlekkenwijzer en een overzicht hoe je andere problemen in het huishouden kan aanpakken. De uitgebreide mogelijkheden van natuurazijn worden beschreven. Ook worden er middeltjes van weleer aangehaald en er wordt aangegeven waar ze nog te koop zijn. Achterin staat een lijst met hoeveel boodschappen toen en nu kost(t)en.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.