Als ik het leven over mocht doen ****

alsikhetlevenovermochtdoen

Auteur: Bronnie Ware
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers BV
Jaar: 2012
Bladzijden: 308

Samenvatting:
Na een aantal jaar zoeken naar een baan die haar Ă©cht voldoening gaf, accepteerde Bronnie Ware zonder de juiste diploma’s of ervaring een baan in de palliatieve zorg. Al snel bleek ze haar ware roeping gevonden te hebben. In de jaren dat ze stervenden begeleidde, veranderde haar leven compleet door alle inzichten en lessen die ze van hen leerde.
Op internet schreef ze een blog over de openhartige uitlatingen van mensen in de laaste fase van hun leven: waar hebben ze spijt van, wat zouden ze nu anders aanpakken? Binnen een jaar was haar weblog meer dan drie miljoen keer bezocht, en besloot ze haar ervaringen te verwerken in dit boek. In prachtige, onvergetelijke hoofdstukken beschrijft Bronnie Ware de ongelooflijke visionaire helderheid van deze mensen aan het einde van hun levens, en hoe wij van hĂșn wijsheid kunnen leren.

Mening:
Dit is een prachtig boek vol levenswijsheid waar iedereen iets aan kan hebben. De schrijfster leidde vooraf aan het boek niet bepaald en doorsnee leven en omdat ze de wijsheid die ze op haar pad kreeg in het boek vertaalt naar zichzelf, kun je als lezer het idee krijgen dat dit wat ver van jezelf afstaat. Maar dat is niet zo. De levenswijsheden van stervende mensen zijn heel erg menselijk en komen waarschijnlijk in alle lagen van de bevolking maar ook binnen veel verschillende culturen voor. Waarom dan toch geen 5 sterren? Omdat ik niet alle verhalen over zichzelf even boeiend vind. Maar een aanrader is het zeker!

****

Marjon.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.