Als twee druppels water

Auteur: Anna Snoekstra
Uitgever: Harper Collins
Jaar: 2016
Bladzijden: 320

Over het boek:
Soms is je eigen huis de gevaarlijkste plek op aarde…

Ze is aan het eind van haar Latijn, moe, vies en verlaten. Als ze ook nog wordt opgepakt, besluit ze in een impuls zich voor te doen als Rebecca Winter, een meisje dat elf jaar geleden is verdwenen. Ze lijkt als twee druppels water op haar, dus het zou moeten lukken.

Dat is ook zo: Rebecca’s ouders verwelkomen haar met open armen. Niemand legt haar een strobreed in de weg. En de warme douche is het heerlijkste wat ze ooit heeft gevoeld.

Maar dan komt ze erachter dat degene die verantwoordelijk was voor Rebecca’s verdwijning nog steeds in de buurt is…

Mening Marjon:
Het boek leest zo toegankelijk dat je de wereld om je heen vergeet, een echte page-turner dus. De ik-persoon geeft zich uit voor een vermist meisje van 10 jaar terug en dat alleen om onder een arrestatie uit te komen. Als ze eenmaal de plaats van het vermiste meisje heeft ingenomen gaat ze het steeds belangrijker te vinden te achterhalen wat er nou met haar is gebeurd. De beklemming is voelbaar en je verwacht van alles wat juist niet uitkomt. Je gedachten over wat er gebeurd kan zijn gaan alle kanten op, behalve de goede. Het einde is dan ook verrassend. Wat een aanrader!

Ik kreeg dit boek van de uitgever, waarvoor mijn hartelijke dank.

*****

Mening Clasien:
Een goed boek met de nodige spanning, wel soms je aandacht er goed bijhouden, anders weet je niet meer welke verhaallijn je op dat moment leest.

Je hebt het verhaal over Bec (Rebecca) in 2003 toen ze verdween en het verhaal in 2014 wanneer ze terugkeert. Een ander wanhopig meisje dat zich uitgeeft voor Bec.

Langzamerhand kom je erachter wat er met Rebecca is gebeurd, ik zag dit zeker niet aankomen. Een goed verhaal waar ik af en toe mij vraagtekens bij heb gezet. Vooral het einde is gruwelijk als je weet wie dit alles veroorzaakt heeft.

****

Marjon en Clasien.

EĂ©n gedachte over “Als twee druppels water”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.