Als water in een rad

alswaterineenrad

Auteur: Sandra Berg
Uitgever: Uitgeverij Cupido
Jaar: 2014
Bladzijden: 264

Over het boek:
Als Elin na een stukgelopen relatie in het Zweedse Bodaby gaat wonen, leert ze molenaarsvrouw Sophie kennen, die een ernstig ziek dochtertje heeft. Heel even lijkt het alsof Elin in Sophie een nieuwe vriendin gevonden heeft. Totdat ze Sophies man Isaac ontmoet… De heftige verliefdheid die haar overspoelt, is bijna beangstigend. Elin weigert om aan deze verwarrende gevoelens toe te geven, maar toch bekijkt ze haar nieuwe vriendin al snel met hele andere ogen. Hoe komt dat? En welke rol speelt Isaac eigenlijk?

Mening Marjon:
Een sober geschreven roman in de eerste persoon. Eerst vroeg ik me af of ik het wel verder wilde lezen, maar al gauw zat ik er in en kan ik niet anders zeggen dan dat ik het briljant geschreven vind. Het gaat natuurlijk over Elin, over haar breuk met Pelle, haar nieuwe leven in Bodaby en de gevoelens die ze voor Isaac ontwikkelt. Er zit nog meer in het verhaal; het verhaal heeft een hele serieuze kant. Dat verdiept het verhaal behoorlijk, terwijl er tegelijk veel aan de oppervlakte blijft. Ik twijfelde tussen 4 en 5 sterren. Ik vind het boek een 4 sterren waard, maar ik kon het niet meer wegleggen, juist vanwege het feit dat het zo sober en briljant is geschreven en die serieuze kant van het verhaal. Dus ik ga toch over naar 5. Welverdiend.

*****

Marjon.

2 gedachten over “Als water in een rad”

 1. Grappig hoe je tijdens het lezen zo van gedachten kan veranderen. Fijn Marjon dat je doorgelezen hebt anders had je het mooie verhaal gemist.
  Ik ben in een mooi boek bezig Taal van de stilte van Frances Itani.
  Wat een geluk dat Annika mijn kleindochter in deze tijd geboren is en gewoon kan ‘horen’ met haar implantaten. Het boek verhaalt over hoe het vroeger ging met dove kinderen, dat ging dan toch heel anders dan tegenwoordig en logisch natuurlijk want toen waren deze ontwikkelingen er nog niet. Annika leert snel, is slim, begrijpt veel en ze kan al lekker kletsen voor een 3 jarige. Ze imiteert haar moeder/vader en haar oudere zus en leert daar ook veel van.

  Groeten van Trudie.

  1. Hallo Trudie,

   Wat fijn dat jouw kleindochter die kans heeft gekregen en nu zo aan het groeien is. Dat moet een heel bijzonder cadeau zijn! Ze kunnen veel tegenwoordig, gelukkig. Het boek dat jij leest, ken ik niet, maar ik heb het toch maar op de lange lange wenslijst van boeken gezet. Ik begrijp dat het voor jou een extra dimensie heeft als oma van zo’n bijzondere kleindochter.

   Groetjes, Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.