Armeluiseten

 

Auteur: Sylvia Witteman
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Jaar: 2017
Bladzijden: 160

Over het boek:
Nestverlaters, armoedzaaiers, klaplopers en andere behoeftigen, opgelet: het kan écht, lekker eten voor weinig geld. Sylvia Witteman pleit al sinds jaar en dag voor goedkoper, lekkerder eten, en kent alle trucs. Toen haar dochter het huis uit ging begon ze haar moeder met appjes te bestoken om recepten van haar vertrouwde en geliefde schotels, bij voorkeur rond etenstijd. Dan is een boekje toch handiger. Een boekje met alles wat clochards, studenten en andere onrendabelen nog niet wisten: er is méér goedkoop lekkers tussen hemel en aarde dan spaghetti carbonara.

Vier keer eten van één kip, de heerlijkste soep voor geen geld, bonen en linzen zijn onze beste vrinden, gehakt dient de mens, en zelfs een ordinaire braadworst is om te toveren in iets sjieks Italiaans. Dit en meer voor een spotprijs, inclusief wijntips van Nicolaas Klei.

Mening Marjon:
Ook als je het niet met weinig geld hoeft te doen is dit een geweldig kookboekje voor iedereen: geen ingewikkelde recepten maar veel doeltreffendheid: smaakvol, voedzaam en goedkoop. Sylvia Witteman brengt het met een vleugje humor en nuchterheid, waardoor het ook nog eens leuk lezen is (en geloof me: er staat meer in dan een opsomming van recepten). Het boekje is onderverdeeld in logische hoofdstukken: rijst, pasta, aardappels, vlees en kip, vis, toetjes en meer.

*****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.