As in tas

asintas

Auteur: Jelle Brandt Corstius
Uitgever: Das Mag Uitgevers
Jaar: 2016
Bladzijden: 150

Over het boek:
Jelle Brandt Corstius, vooral bekend als Rusland-kenner, reist in dit boek met de as van zijn bekende maar enigszins vreemde (autistische) vader, wijlen Hugo Brandt Corstius, naar de Middellandse Zee. Onderweg beleeft Jelle allerlei avonturen zoals het per ongeluk in een bordeel terecht komen of een logeeradres waar hij zijn douchewater moet opvangen om de WC mee door te spoelen.

Mening:
Jelle maakt op zijn eigen opmerkzame wijze met oog voor details, en vol met zijn bekende sarcastische humor,  een prachtig verhaal van zijn reis, met tussendoor mooie herinneringen aan zijn vader en de fietstochtjes die ze samen maakten.

In het boek laat Jelle zijn vader optekenen maar ooit naar 1 concert in zijn leven te zijn geweest, naar Tina Turner, omdat ze op dezelfde dag jarig zouden zijn (al bleek dat later niet te kloppen). Echter in het boek vertelt Jelle ook over een vakantieherinnering waarbij zijn vader spontaan een concert bezocht van de broer van ene Brigitte die ze tijdens die reis ontmoeten. Het waren uiteindelijk toch twee concerten dus, merkte ik als scherpe lezer op.

*****

Bastiaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.