Baken van hoop (Beacons of Hope 3)

bakenvanhoop

Auteur: Jody Hedlund
Uitgever: Voorhoeve
Bladzijden: 384
Jaar: 2016

Over het boek:
In de historische roman ‘Baken van hoop’ van Jody Hedlund wordt een val gezet voor een jonge lerares.

Michigan, 1870. Tessa Taylor verhuist naar het stadje Upper Peninsula om daar les te geven, maar bij aankomst blijkt er sprake van een misverstand: er was gevraagd om een mannelijke docent. Bisschop Percival Updegraff vertelt haar dat ze tot mag blijven tot ze een nieuwe docent hebben gevonden, en de arme Tessa bedankt hem en antwoordt dat ze bij hem in het krijt staat. Ze kan niet weten dat Percival daar nog eens op zal terugkomen.

Ondanks alles stort Tessa zich vol overgave op haar nieuwe baan. De kinderen van de vuurtorenwachter vinden dat ze perfect past bij hun vader. Maar Alex Bjorklund, hun oom en de assistent van hun vader, heeft zo zijn eigen gevoelens voor Tessa. Terwijl de twee broers haar het hof maken, voelt Tessa dat iemand haar in de gaten houdt.

De romans van Jody Hedlund kenmerken zich door mix van historie en romantiek, met een vleugje mysterie. ‘Baken van hoop’ is een los te lezen vervolg op haar romans ‘De lichtwachter’ en ‘Water en vuur’, die zich ook rond een vuurtoren afspelen.

Mening Natasja:
Tessa verhuist naar Upper Peninsula om daar een nieuw leven te starten, maar ook hier wordt ze weer geconfronteerd met haar verleden. Zal ze in deze gemeenschap als lerares geaccepteerd worden?

Alleen al om de prachtige covers zou je deze boeken in huis willen hebben, maar ook de verhalen zijn boeiend en beeldend geschreven en zeker voor de romanlezers de moeite waard om te lezen.
Alle drie de delen van Beacons of Hope spelen zich af rond de vuurtoren, maar zijn absoluut ook los van elkaar goed te lezen.
Toch vond ik dit verhaal iets minder dan de andere delen; ik vond het in het begin een beetje traag op gang komen. Maar dat kwam later weer goed. Toch voor dit deel Ă©Ă©n puntje minder.
Baken of hoop leert je om nooit op te geven, en dat iedereen een tweede kans verdient in het leven.

****

Natasja.

Eerdere delen:

delichtwachter water-en-vuur

2 gedachten over “Baken van hoop (Beacons of Hope 3)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.