Baguette met jam voor twee

Auteur: Wendy Brokers
Uitgever: Boekerij
Bladzijden: 336
Jaar: 2018

Over het boek:
Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.

Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

Mening Natasja:
Als Lize na veel verdriet door de dood van haar vader, naar de camping in Frankrijk gaat, om haar verdriet te verwerken, loopt het net allemaal iets anders dan ze verwacht had. Twee mannen die haar op handen willen dragen en de ontdekking van de vele geheimen waar ze totaal geen weet van heeft.
Wat een toppertje was dit boek weer, echt eentje voor deze zomer. De heerlijke sfeer van de camping, maar ook de diepgang die dit verhaal kent. Als mensen beschadigd zijn, is herstel dan nog wel mogelijk? Verdriet, humor, mysterie en geheimen, dit alles kun je verwachten in dit verhaal.

****

Mening Marjon:
Dit boek is een grote verrassing. Ik verwachtte een vrolijke luchtige vakantie-roman, want het speelt zich af op een camping in Frankrijk. Nou, vrolijk en luchtig is het op zijn tijd wel, maar het is vooral een roman met diepgang, met twee mensen in de hoofdrol die beschadigd zijn door wat er in hun jeugd gebeurde, gebeurtenissen die niet goed verwerkt zijn en altijd invloed zullen hebben. Het zet de stormachtige romance tussen Lize en Nate nogal onder de druk. Als de boel ontploft lijkt alles voorbij. Dan krijgt Lize nog een waarheid over zichzelf te horen wat haar aan het wankelen maakt. Maar ze is sterk. En dat is misschien precies wat Nate nodig heeft.
Het boek leest heel prettig weg: je vliegt er doorheen en je waant je af en toe daar op die camping. Die ‘fucking Eriba-caravan’ zie je ook zo voor je. Wat een heerlijk boek wat ik niet gauw zal vergeten.

*****

Natasja en Marjon.

11 gedachten aan “Baguette met jam voor twee”

  1. Wat leuk, een reactie van de auteur zelf 🙂
   Ik hoop dat je mond inmiddels weer dicht is 😉
   Ik heb echt heel erg van je boek genoten! Ik hoop maar dat er nog een deel in deze serie komt!
   En graag gedaan!

   Groetjes, Marjon.

   1. Vanaf overmorgen start het los te lezen vervolg (Jelle!) als dagelijks vervolgverhaal op mijn FB pagina.

    Ook Lize & Nate komen weer langs en je zult niet alleen nog wat inzage in hun leven nĂĄ ‘Baguette met jam voor twee’ krijgen, maar ook in Nates verleden 😉

    1. Oh wat leuk, Wendy! Ik geloof dat ik jou niet eens volg. Daar ga ik heel gauw verandering in brengen. Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.