Basis Kookboek bij Voedselallergie en -intolerantie

basiskookboek

Auteurs: Ineke van Berkel-Pistorius & Tanja de Hoogh-Van der Horst
Uitgever: Van Dishoeck
Jaar: 2008
Bladzijden: 606

Over het boek:
Ruim 1.000 heerlijke gerechten – veilig, gevarieerd én lekker
Overgevoeligheid voor voedsel kan koken voor jezelf of je gezin tot een waar gepuzzel maken. Ook kan het gebeuren dat je rekening moet houden met dieetwensen van je gasten. Het Basiskookboek bij voedselallergie en -intolerantie biedt het antwoord op de dringende vraag naar aangepaste recepten. De receptuur is gericht op kinderen en volwassenen met een enkelvoudige of meervoudige voedselovergevoeligheid. De recepten zijn ingedeeld naar gerechtengroep en geven dieetaanpassingen zonder koemelk, lactose, kippenei, gluten, pinda’s, noten, additieven, cacao, suiker, citrusfruit, soja, vis, schaal- en schelpdieren, aardappelen en maïs. Aansluitend volgen suggesties om op de recepten te variëren. In het boek wordt ook aandacht besteed aan recepten voor kinderen, zoals alternatieven voor snoep en andere traktaties.

Mening Marjon:
Ik heb al zoveel aan dit boek gehad. Echt alles kan je er in terugvinden. Ik ben nergens allergisch voor, maar ben wel erg gevoelig voor koemelkeiwit, alle glutenhoudende granen behalve spelt en voor suiker. In dit boek vind je alle recepten terug met alternatieven voor dat soort allergieën of intoleranties. Het is een heel overzichtelijk boek zonder poespas; geen mooie foto’s of plaatjes. Gewoon recht toe recht aan wat er in een gerecht moet, hoe je het bereidt en voor wat je de eventuele allergenen kan laten vervangen. Ideaal om als Basis Kookboek in je keuken te hebben staan.

basiskookboekblad

Het boek is ingedeeld als volgt:

Inleiding
Wat treft u aan in dit kookboek?
Hoe gaat u te werk?
Welke informatie treft u aan op de verpakking?
Maten en gewichten
Keukenuitrusting
Oventemperaturen
Vervangingslijst voor bindmiddelen
Vervangingslijst voor sacharose (suiker)

Soepen
Sauzen
Vlees
Kip, wild en gevogelte
Vleesvervangers
Vis
Schaal- en schelpdieren
Aardappelen
Granen
Groenten
Samengestelde gerechten
Nagerechten
Brood, gebak en koekjes
Garnering en vulsels voor gebak
Traktaties
Broodbeleg
Dranken
Sjablonen
Register

Tot slot: het leuke is dat zelfs mensen die niet zouden kunnen koken, hieruit echt wel een heleboel kunnen bereiden!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.