Bed en Breakfast *****

bedenbreakfast

Auteur: Jet van Vuuren
Uitgever: Karakter Uitgevers
Jaar: 2014
Bladzijden: 261

Samenvatting:
Vertrouw niemand, zelfs niet je bloedeigen familie… Als Myrthe Nieuwlandt na de dood van haar vader zijn wijngaard in de Achterhoek erft en bezoek krijgt van haar halfzusje, komt haar leven in Ă©Ă©n keer op zijn kop te staan. Veel tijd om erover na te denken krijgt Myrthe niet, zeker niet nu haar contract als docent geschiedenis afloopt. Ze verruilt daarom haar leven in de stad voor het platteland en trekt zich terug in het huis van haar jeugd. Een jeugd die gekenmerkt werd door de afwezigheid van haar moeder. Op zekere dag valt haar oog op een rouwadvertentie waarin staat dat haar moeder is overleden. Myrthe besluit onuitgenodigd naar de uitvaart te gaan, waar ze voor het eerst kennismaakt met haar halfzusje Eva: een levensgenieter pur sang. Kort daarop staat Eva die alles heeft wat Myrthe ontbeert: flair, charme en een vader met geld bij Myrthe op de stoep. Ze ligt in scheiding en zoekt onderdak. Ook wil ze haar halfzusje dolgraag beter leren kennen. Myrthe voelt zich gevleid door het verzoek. De bescheiden Myrthe wordt al snel meegesleurd in de overenthousiaste uitspattingen van haar springerige halfzusje. Als Eva met het voorstel komt samen een Bed & Breakfast te beginnen gooit Myrthe haar aanvankelijke twijfels al snel overboord en stort ze zich volop in het avontuur. Maar of dat nou verstandig is

Mening:
En ik heb het te pakken: het eerste 5-sterrenboek van dit jaar. En ook het eerste boek van Jet van Vuuren. En het smaakt naar meer! Wat een heerlijke thriller is dit. Vooral de psychologische kant is erg goed uitgewerkt, verteld in de ik-vorm door Myrthe. Door haar manier van vertellen is de beklemming heel goed voelbaar. Ze vertelt hoe Eva zich steeds meer in haar leven draait. Ook een oud-rechercheur speelt in sommige hoofdstukken de hoofdrol, zij het in de derde persoon. Het einde is verrassend, zoals een goede thriller hoort te zijn. Aanrader!

*****

Marjon.

 

3 gedachten over “Bed en Breakfast *****”

 1. Ik heb hem net besteld. Ben normaal niet van de thrillers maar heb al eerder een boek van haar gelezen winterchalet. Die vond ik erg goed

 2. Ik heb al meerdere boeken van deze schrijfster gelezen en ook deze behoort tot de vier sterren categorie.
  Het verhaal leest lekker weg, aan het einde begint de spanning.
  Dit boek leest dan ook zeker niet als een thriller, maar meer als een spannende roman.

  De twee hoofdpersonen zijn de halfzusjes Myrthe en Eva. Myrthe laat veel te veel over zich heenlopen. Eva overdonderd haar met haar charme. Wat eerst als een logeerpartij begon, eindigt in een “vaste” verblijfplaats. Steeds meer begint Myrthe te twijfelen aan de eerlijkheid van Eva, wat voert zij in haar schild.

  Daarnaast heb je de verhalen van een oud-rechercheur, dit zijn aparte hoofdstukken, die een onnatuurlijke dood die nooit is opgelost weer onder de loep neemt en hierdoor in contact komt met de B&B van de halfzusjes.
  Uiteindelijk blijkt Eva toch niet zo onschuldig te zijn.

  Je voelt de onderliggende spanning tussen Eva en Myrthe, wat voert Eva in haar schild.
  Zijn de “onnatuurlijke dood” van hun moeder en later de buurman van Myrthe wel onnatuurlijk of speelt hier iets anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.