Beste Obama

Auteur: Jeanne Marie Laskas
Uitgever: Harper Collins
Jaar: 2018
Bladzijden: 400

Over het boek:
Miljoenen brieven kreeg president Obama van de Amerikaanse bevolking gedurende zijn acht jaar in het Witte Huis. Brieven over armoede, eenzaamheid, verlies, verdriet, wanhoop en boosheid, maar ook brieven vol dankbaarheid en blijdschap. Alle brieven werden in categorie√ęn verdeeld en beantwoord, of ze nu positief of negatief waren. En elke dag zocht een team van toegewijde medewerkers en vrijwilligers tien brieven uit die de president ook daadwerkelijk zelf las.

Jeanne Marie Laskas bundelde de meest bijzondere brieven uit deze collectie in een inspirerend en aangrijpend boek over de échte Amerikanen, dat laat zien hoe zij samen één volk vormen, ondanks hun verschillen en de soms zeer persoonlijke problemen waar ze mee te maken hebben. De intieme brieven schetsen een wondermooi beeld van Obama zelf, als persoon en als president van het volk.

Mening Marjon:
Je hoeft niets met Amerika of Obama te hebben om dit boek te kunnen waarderen. Het is heel leuk om te lezen: Inwoners van Amerika van alle soorten en maten schreven brieven aan Obama: over hun armoede, hun rijkdom, hun homo-seksualiteit, over vaders met PTTS, werkloosheid, ziekte, blijdschap, eenzaamheid, rijkdom. Obama las elke dag 10 brieven, geslecteerd door Fiona, zijn assistente. Ze koos ook altijd brieven uit waaruit bleek dat mensen niet blij waren met Obama, ze spaarde haar baas niet. En Obama nam de tijd om ze te lezen en te beantwoorden en soms ondernam hij zelfs iets om een brievenschrijver te helpen. Maar Fiona was degene die zo’n beetje alle brieven las, ze koesterde en dus bewaarde, ook nog gecategoriseerd op inhoud. Zij komt tussen de brieven door dan ook geregeld aan het woord en soms ook anderen. Wat een origineel en leuk boek.

*****

Ik ontving dit boek van de uitgever, waarvoor mijn hartelijke dank.

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.