Bestemming Beijing

Schrijvers: Elles Albering & Michel van Velde
Uitgever: Arena
Jaar: 2004
Aantal Blz.: 304

Over het boek:
Van Nederland naar China rijden in een oude Volkswagen-bus, 30.000 kilometer hobbelen over slechte wegen; velen verklaarden Elles Albering en Michel van Velde voor gek. Want zou de bus dat wel houden? Zou het wel veilig zijn om door landen als Iran en Pakistan te rijden? Hoe zou het gaan met de vreemde talen, de cultuurverschillen en de andere eetgewoonten – en, misschien wel de belangrijkste vraag: zou hun relatie de reis overleven? Toch vertrokken Michel en Elles in mei 2003 uit Utrecht om een kleine zeven maanden later, op 27 november, Beijing in te rijden. Hun avonturen en belevenissen hielden ze bij op hun site, www.drivetheplanet.com.
Bestemming Beijing is een indrukwekkend en avontuurlijk reisverslag over de lange tocht die Michel en Elles maakten naar China, waarbij ze onder andere Frankrijk, Italië, Griekenland, Turkije, Iran, Pakistan en India doorkruisten.

Mening Viv (18 mei 2011):
Ik kwam dit boek een tijdje terug heel toevallig tegen op Bol.com.
Holger is fan van de oude Volkswagenbusjes en ik vind ze zelf ook
wel erg leuk moet ik zeggen. Dit boek wilde ik dan ook graag lezen.
Wat is het leuk beschreven, dit reisverslag van dit jonge stel!
Je denkt elke keer zullen ze het redden met dat oude busje die 30.000 km?
Wat ik ook leuk vond is dat je meegenomen werd in elk land naar de verschillende bezienswaardigheden. De culturen in de verschillende landen zijn heel verschillend. Toch worden ze bijna overal met open armen ontvangen. Ook de dingen die misgaan / gevaarlijke momenten worden beschreven. En Elles als vrouw maakt ook heel wat mee in landen als Pakistan en Iran die niet bekend staan als vrouw-vriendelijk.
Ondanks alles komen ze zonder kleerscheuren aan in Beijing. Echt een aanrader dit reisverslag! Zou zo zelf zo’n reis willen maken hahahaha….

*****

Viv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.