Blauwe maandag (Frieda Klein 1)

blauwemaandag

Auteur: Nicci French
Uitgever: Anthos
Jaar: 2011
Bladzijden 318

Het boek:
Frieda Klein is psychoanalytica. Ze leeft een strak georganiseerd leven, dat vooral gericht is op het helpen van anderen. Niet alleen haar patiënten, maar ook haar familie en vrienden kunnen altijd op haar rekenen. De onrust in haar hoofd probeert ze te verdrijven met lange nachtelijke wandelingen door haar geliefde Londen.
Frieda is ervan overtuigd dat wat zich in het hoofd van haar patiënten afspeelt controleerbaar is. Maar als een van haar patiënten vertelt dat hij ervan droomt een kind te hebben, met rood haar en sproeten, en kort daarna een jongetje verdwijnt dat aan die omschrijving voldoet, wordt Frieda geconfronteerd met de onbeheersbare werkelijkheid die zij altijd angstvallig buiten de deur heeft weten te houden.
Kan Friedas kennis van de menselijke geest de recherche helpen bij het vinden van het jongetje? Is er een verband met een ontvoeringszaak van tweeëntwintig jaar eerder? En zal de dader worden ontmaskerd?

Mening Marjon:
Ik las het boek al eerder maar was het meeste alweer kwijt. Deze keer kwam het boek dan ook anders op me over, meer spanning, meer interessante momenten. Zo zie je maar dat hoe je een boek vindt ook van het moment van lezen kan afhangen. Het verhaal zit goed in elkaar, leest snel en de korte hoofdstukken zorgen ervoor dat  het je aandacht vasthoudt. Het boek is niet heel erg spannend, maar er loopt wel een rode draad van spanning doorheen. En daardoor wordt het toch een echte pageturner. Frieda blijft een beetje vaag en dat maakt je nieuwsgierig. Wie is zij? Wat is haar achtergrond? Dit alleen al maakt dat je het volgende boek van de serie ook wil lezen.

*****

Marjon

2 gedachten aan “Blauwe maandag (Frieda Klein 1)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.