Body Positive Power (NL)

Auteur: Megan Jayne Crabbe
Uitgever: Blossom Books BV
Jaar: 2018
Bladzijden: 370

Over het boek:
Geluk heeft niets met je kledingmaat te maken.
We zijn ervan overtuigd geraakt dat geluk iets is dat alleen maar mogelijk is als we ons streefgewicht behalen, als we een sixpack hebben, als we die paar centimeter van onze taille af kunnen halen. We zien ons lichaam als een probleem, maar het probleem is de manier waarop we geleerd hebben naar onszelf te kijken. Het probleem is dat we denken dat er maar één ideaal lichaam bestaat.
Ondersteund door resultaten uit wetenschappelijke onderzoeken, pleit auteur Megan Jayne Crabbe met scherpe humor, een directe stijl en kick-ass houding voor een wereld waar iedere lichaamsvorm wordt gevierd, bikinibody-di√ęten niet meer bestaan en √°lle vrouwen van hun lichaam houden. Dit boek is een krachtige oproep tot actie en een gids tot het houden van jezelf.
Auteur Megan Jayne Crabbe (op Instagram bekend onder de naam @bodyposipanda) ontwikkelde vanaf haar vijfde problemen rondom haar zelfbeeld, probeerde haar hele jeugd af te vallen en werd al op haar veertiende gediagnosticeerd met anorexia. Na haar herstel begon een periode van eindeloos di√ęten, binge-eten, afvallen en weer aankomen totdat ze de body positivity-beweging ontdekte. Nu is ze vastberaden om zoveel mogelijk mensen de waarheid te vertellen: we zijn goed genoeg zoals we zijn.

Mening Marjon:
Dit is een heel belangrijk boek denk ik. Eigenlijk zou elke jonge vrouw het moeten lezen. Het gaat over hoe wij vrouwen zouden moeten voldoen aan schoonheidsidealen, hoe we worden vergiftigd met idee√ęn dat we dun moeten zijn, gespierde lichamen moeten hebben, dat overgewicht zo ongezond is en dat mooi zijn nu eenmaal pijn lijden is. Megan ontkracht dit alles en neemt heel veel vooroordelen weg. Ze laat zien hoe we onszelf tekort doen, dat overgewicht helemaal niet zoveel over je gezondheid zegt (met erkende onderzoeksbronnen erbij) en dat het allemaal heel anders in elkaar steekt. Dat je gewoon moet leven, bewegen omdat het fijn is en dat je gewoon alles kan eten waar je lichaam om vraagt, stressvrij, op voorwaarde dat je geen allergie hebt natuurlijk. Ze wijdt ook uit over eetstoornissen, waar ze zelf serieus aan geleden heeft en daarbij spaart ze zichzelf niet. Ze schrijft het boek met zo‚Äôn heerlijke nuchterheid en ook humor dat je geregeld in de lach schiet. Zelfs als je zelf al vrede hebt met je lichaam, steek je nog iets op uit dit boek. Je wordt er blij van. Echt een aanrader!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.