Bouillon

Auteur: Jean Beddington
Uitgever: Karakter
Jaar: 2019
Bladzijden: 256

Over het boek:
Het succes van veel gerechten zit ‘m in de bouillon
Een perfecte bouillon is de basis van veel gerechten – of dat nou een soep, een saus of een gerecht is. In dit boek lees je alles over do’s en don’ts, tips en tricks van de chef. Eindelijk weer zo’n boek waarop je teruggrijpt, eentje dat no-nonsense is en nooit teleurstelt.
Jean Beddington onthult de geheimen achter zo’n perfecte bouillon. Of het er nu een is op basis van groente, gevogelte of vis; in dit boek staan ze allemaal. Want als de bouillon goed is, dan ligt het succes van het gerecht binnen handbereik.
Maak de gebakken kabeljauwhaas met risotto van gamba’s, little gem en tomaten-kappertjessaus, bereid de tomaten- en rode pruimensoep met ricotta en bieslook of probeer de groene groenten in bouillon met couscous, yoghurt en harissasaus.

Mening Marjon:
Ik houd van koken en ben inmiddels in het bezit van twee Crockpot slowcookers en een Crockpot Express (multicooker/Instant Pot). Daarmee kook je veel meer vanuit de basis, zonder pakjes en zakjes waar ik toch al niet zo’n voorstander van was. Dit boek vult heel veel aan op dat gebied: hoe maak je bouillon, de basis van soepen en sauzen, iets wat toch zodanig belangrijk is dat je het niet kan negeren. In dit boek vertelt Jean Beddington over de verschillende soorten bouillons, de blanke en de ‘bruns’, fonds, enzovoort. Hoe maak je ze, hoe kan je bewaren en in welke recepten kan je ze bewaren. Dat laatste is een mooie aanvulling: er staan heerlijke recepten in die als basis een bouillon hebben. Heel verrassend, maar niet heel exclusief, gewoon om heerlijk thuis klaar te maken. Een aanrader voor elke enthousiaste thuiskok!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.