Brandbaar (Maeve Kerrigan 1)

Schrijver: Jane Casey
Uitgever: Ambo/Anthos
Jaar: 2011
Aantal blz: 430

Over het boek:
Londen wordt opgeschrikt door een seriemoordenaar. Vier jonge vrouwen zijn op afschuwelijke wijze vermoord en daarna in brand gestoken. Dan valt er een vijfde slachtoffer…
Maeve Kerrigan is een jonge, ambitieuze rechercheur. Ze is vastbesloten de moordenaar te vinden voordat er nog meer doden vallen. Vol overgave stort ze zich op het onderzoek en duikt ze in het verleden van het laatste slachtoffer, Rebecca Haworth. Als ze meer over Rebecca te weten komt – en over haar praat met haar vrienden en familieleden – groeit de twijfel: is Rebecca wel het vijfde slachtoffer van de seriemoordenaar? Of heeft iemand geprobeerd zich achter de ‘The Burning Man’ te verschuilen? Maeve zet alles op alles om de moordenaar te vinden.

Mening Marjon (26 juni 2011):
Net als het eerste boek van Jane Casey is dit ook weer een boek dat heerlijk wegleest. Karakters zijn sterk neergezet en het afwisselend vertellen in de ik-vorm door rechercheur Maeve, Louise – vriendin van een van de slachtoffers en zelfs Rob, een collega van Maeve maakt dat het je aandacht vasthoudt. Ingewikkeld zit het verhaal niet in elkaar. De spanning is niet heel erg groot, maar er is wel een bepaald beklemmend gevoel aanwezig. Tegen het einde is het even wat langdradig, een beetje anti-climax, maar daarna heeft het verhaal nog wat kleine verrassingen. Toch is dat de reden waarom ik het boek maar 4 sterren geef. De bedoeling van de schrijfster is geloof ik dat Maeve voortaan de hoofdrol in haar boeken gaat spelen. Het eerste boek van de schrijfster staat daar dus los van.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.