Buikgevoel

Schrijver: Risa Green
Uitgeverij: Truth & Dare
Jaar: 2006
Aantal blz.: 304

Over het boek:
‘Ik ben er gewoon nog niet klaar voor. Elke keer als ik aan zwanger worden denk, bedenk ik me dat ik nog drie kilo moet afvallen, en dat ik Ă©cht geen negen maanden zonder wodka-martini’s kan. En dan hebben we het nog niet eens over het roze rokje. Wat heeft het voor zin om dat te kopen, als ik het nog maar een paar weken aan kan? En ik móét het hebben! Hoe kan ik nou een moeder zijn? Moeders denken niet zo.’
Lara Stone heeft als opleidingsadviseur op een privĂ©school in LA elke dag te maken met verwende rijke kinderen, en ze is er absoluut niet klaar voor om zelf zo’n schepsel op de wereld te zetten. Nog niet, althans. Niet nu alles zo lekker loopt in haar leven en ze net in maatje 36 past.
Haar man denkt daar anders over; hij wordt liever vandaag dan morgen vader.
Lara gaat overstag en is al snel zwanger. De hormonen gieren door haar lijf, de huilbuien zijn niet te stoppen, en haar buik groeit tot afgrijzen van haar vriendin en baas. Ondertussen heeft ze de taak gekregen om de onhandelbare Tick, dochter van een rijke filmregisseur, klaar te stomen voor de universiteit.

Mening Marjon (20 augustus 2010):
Zo’n boek zou ik nooit gekocht hebben als het niet voor 5 euro (licht beschadigd) voor mijn neus lag. Dus toch maar kopen. En dan lezen op internet dat dit ook leuk is voor vrouwen die nooit moeder werden. Nou, vooruit dan maar. Ik begon er een beetje bevooroordeeld in. Maar dat raakte ik al gauw kwijt. Want het is zo’n ongelofelijk leuk boek! Zelfs als je nooit zwanger was, is het herkenbaar. Het is doorspekt met nuchterheid en humor en het is niet eens meer makkelijk weg te leggen. Dat was die 5 euro absoluut waard!

Ik las ook ergens dat het verfilmd gaat worden (of dat is al een feit?)… Kan ik me alles bij voorstellen 😉

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.