Buiten is het maandag

Schrijver: J. Bernlef
Uitgever: Rainbow BV
Jaar: 2011
Bladzijden: 255

Over het boek:
Stijn Bekkering verliest zijn vrouw bij een auto-ongeluk. Omdat hij zelf in het ziekenhuis ligt, heeft hij ook haar begrafenis gemist. Korte tijd later hoort hij dat zijn zoon met de noorderzon is vertrokken. Stijns zoektocht voert hem tot diep in de wouden van Canada.
Buiten is het maandag is een roman over mensen, dingen en gebeurtenissen die uit het zicht verdwijnen en langzamerhand geschiedenis worden. Op subtiele wijze werpt Bernlef licht op de duistere motieven van zijn personages.

Mening Marjon (28-2-2011)
Wat een ongelofelijk mooi boek. Bernlef schrijft fantastisch mooie boeken. Dit boek gaat over mensen, over mensenlevens die elkaar raken, over het leven, over passie en over verlies. Het laat je niet meer los. De sobere schrijfstijl van Bernlef maakt het boek ook nog eens heel toegankelijk. Al op de eerste bladzijde val je middenin het verhaal, maar het is geen moment onduidelijk. Je golft er op logische wijze doorheen. Ik hoop dat ik tijd heb om Ă l zijn boeken te gaan lezen. Dit boek kon ik in elk geval niet meer wegleggen. Wat een aanrader.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.