Caffè amore

Auteur: Nicky Pellegrino
Uitgever: De Kern
Jaar: 2005
Bladzijden: 336

Over het boek:
Italië, midden jaren zestig: Maria Domenica zou een rustig en gelukkig leven moeten leiden in het slaperige Italiaanse dorp San Giulio, omringd door de heerlijke geuren van het brood dat haar moeder bakt in de keuken. Maar in tegenstelling tot haar zus Rosaria is Maria rusteloos en op zoek naar avontuur. Als ze haar vader zover krijgt dat ze mag werken in het plaatselijke Caffé Angeli, pakt ze de kans om wat te sparen met beide handen aan. Ze heeft hetnaar haar zin in het café en omringd door de prachtige wandschilderingen en de geur van sterke espresso, raakt ze bevriend met de eigenaar Franco.
Wanneer ze genoeg geld bijeen heeft, neemt ze de bus naar Rome. Hier beleeft ze een stormachtige liefdesrelatie, die haar leven voor altijd verandert, maar die haar ook weer terugbrengt naar San Giulio…

Mening Marjon (1 augustus 2011):
Wat een zalig uitgelezen boek om op zo’n zomerse dag als vandaag te lezen. Gisteren in begonnen, vandaag uitgelezen. Het was niet meer weg te leggen omdat het zo’n mooi boek is. Wat ik zo treffend vind is de sfeerbeschrijvingen. Je ruikt de geuren uit de authentieke Italiaanse keuken bijna echt. Geweldig.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.