Carta (Rani Diaz 8)

Auteur: Sterre Carron
Uitgever: Witsand Uitgevers
Jaar: 2017
Bladzijden: 304

Over het boek:
Wanneer een storm over het land trekt, wordt Saskia opgeschrikt door angstaanjagend gedreun tegen het raam. In paniek rukt ze de overgordijnen open en staat oog in oog met het bengelende lijk van haar vriendin Ytsje. Zelfmoord! De politie komt echter met een ander verdict. Moord! Wat wil de dader duidelijk maken met de speelkaart die hij achterliet op het lijk? En wat betekent de cijfercombinatie die op de kaart geschreven werd? De Mechelse recherche zit met de handen in het haar. Van de moordenaar ontbreekt ieder spoor en het hek is helemaal van de dam wanneer er, kort nadien, een tweede slachtoffer valt… Rani Diaz’ gevoel dat dit weleens het begin van een gruwelijke nachtmerrie zou kunnen zijn, lijkt uit te komen… In de Rani Diaz reeks van Sterre Carron verschenen eerder de veelgelezen boeken Mara, Tirtha, Matsya, Trifla, Indigo, Indra en Gotcha!.

Mening Clasien:
Weer een goed boek van Sterre Carron met in de hoofdrol Rani Diaz en haar team. Een seriemoordenaar die zijn doden een speelkaart geeft en een datum. Wat is de betekenis?

Goed neergezet verhaal met realistische personages. Gruwelijke feiten die passen bij een thriller. Het verhaal blijft spannend en de moorden verschillen waardoor je geĂŻnteresseerd blijft. De dader vertelt zijn verhaal waardoor je zelfs voor hem een bepaald gevoel krijgt, hij neemt wraak voor het leed dat hem en zijn gezin is aangedaan.

Ook dit deel van de serie is zelfstandig leesbaar. Een aanrader voor thriller liefhebbers met een sterke maag.

*****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.