Central Park (NL)

centralpark

Auteur: Guillaume Musso
Uitgever: Bruna Uitgevers A.W.
Jaar: 2015
Bladzijden: 288

Over het boek:
De Parijse rechercheur Alice Schafer en de Amerikaanse Gabriel Keyne worden wakker op een bankje in Central Park, aan elkaar geketend met handboeien. De twee kennen elkaar niet en weten niet hoe ze hier terechtgekomen zijn. Het laatste wat Alice zich herinnert is dat ze de avond ervoor met haar vriendinnen uit ging in Parijs en het laatste wat Gabriel nog weet is dat hij pianospeelde in een club in Dublin. Nu heeft Alice een vreemd wapen in de binnenzak van haar jas en bloed op haar shirt. Onmogelijk? En toch…

Mening Marjon:
Dit boek leest bijzonder lekker. Het is een klein beetje spannend, maar toch een pageturner, waardoor je blijft doorlezen. Goed boek dus, denk je. En je ziet alvast de 5 sterren voor je, die je er aan gaat geven. En dan komt het onmogelijke einde. Dat zie je absoluut niet aankomen. En het geeft zo’n andere draai aan het verhaal dat ik eerst een bladzijde terug moest lezen, om te zien of ik het echt had begrepen. Het is erg vergezocht, maar dat mag soms in boeken. Ik weet nog steeds niet goed wat ik er van vind, maar knap gevonden is het wel. Maar ik geef er nu toch geen 5 sterren meer voor. En aan halfjes doe ik niet, dus dan maar 4 sterren. Meer kan ik er niet over loslaten, want dan zou ik het plot verraden.

****

Marjon.

2 gedachten over “Central Park (NL)”

    1. Gewoon los te lezen hoor. Ik heb het eerste boek gelezen waar wel een Alice in voorkwam, maar ik kan me niet herinneren dat dat dezelfde Alice was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.