Crush *****

crush2

Auteur: Ellen De Vriend
Jaar: 2014
Blz.: 217
Uitgever: Link Uitgeverij

Korte samenvatting:
Mikkie (14) en haar tweelingbroer Daan verheugen zich op de zomervakantie die net is aangebroken. Vooral Mikkie heeft iets om naar uit te kijken. Al een paar jaar komt haar beste vriendin, Louana, in de zomervakantie van Bonaire naar Zoutelande om bij haar oma te logeren. Als Louana van haar oma op moet trekken met haar neef Steve (15), die met zijn ouders op een camping in Zoutelande staat, besluiten de vriendinnen om er maar het beste van te maken. Mikkie ziet de vakantie ineens veel minder somber in als ze Steve ontmoet. Ze wordt tot over haar oren verliefd. De vier jongeren trekken samen op. De spontane levenslustige Louana; nuchtere Zeeuwse Daan; stoere stadsjongen Steve en de verlegen en onzekere Mikkie. De vier gaan in het Bunkermuseum kijken en Louana ziet dan achter een deur waarop ‘privé’ staat, in het halfdonker, een man liggen. De vier tieners gaan op onderzoek uit, wat veel hilariteit oplevert maar ook het begin is van een bloedstollende zoektocht. Dan verdwijnt Louana. Wat is er gebeurd? Wie heeft het gedaan? En wat is er allemaal met Steve aan de hand?

Mijn mening:
Dit is het tweede boek van Ellen De Vriend en wat voor Ă©Ă©n. Dit boek valt onder de Young adults, maar is zeker ook een aanrader voor volwassenen. Spanning, kalverliefde en vriendschap. De tweeling Daan en Mikkie wonen in Zoutelande, ook deze zomer komt Louana, de hartsvriendin van Mikkie, bij haar oma logeren. Het wordt weer een leuke tijd, helaas is ook Steve dit jaar in dit dorp op vakantie en Louana heeft beloofd ook met hem op te trekken. Met z’n vieren gaan ze erop uit. Tijdens het bezichtigen van de Duitse bunkers denkt Louana een lijk gezien te hebben, dit loopt uit op een gruwelijke verdwijning met alle gevolgen van dien. Steve blijkt niet degene te zijn waar zijn vrienden hem voor aanzien, hij is geen lieverdje. Ondanks de waarschuwing wordt Mikkie verliefd op hem. Dit verhaal verteld de hardheid van de drugswereld. Schijn bedriegt, je kunt niemand vertrouwen.

De personages zijn goed uitgewerkt, vooral Steve is goed neergezet. Jammer vind ik het dat je niet meer leest hoe het hem verder vergaat. Hij heeft heel wat op zijn kerfstok. Ook krijg je een kijkje in Zoutelande en de Zeeuwse kust.

De titel “Crush” is goed gekozen, omdat Mikkie door haar liefde voor Steve, niet meer normaal kan denken en de foute kant van hem niet ziet en goedpraat.

Ellen De Vriend heef een eigen Tekstbureau. Haar debuut “Bitterzoet” heb ik ook gelezen en gewaardeerd met 4*.

*****

Clasien.

2 gedachten over “Crush *****”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.