Dans, als je durft

Dansalsjedurft

Auteur: Lisa Childs
Uitgever: HQH Roman
Jaar: 2014
Blz: 317

Samenvatting:
Iedereen denkt dat Holly DeJong de dood van haar man, Rob, goed verwerkt heeft. Zijzelf ook. Totdat ze in de winkel van Smiley een uitstalling van Kittymuffins ziet staan – Robs verboden liefde en de oorzaak van zijn hartaanval. In een vlaag van blinde woede stort ze zich op de muffins en reageert zich af tot het glazuur uit haar haren druipt. Nu denkt iedereen dat Holly haar verstand verloren heeft. Zij niet. Voor haar blijkt het een bevrijding. Ze heeft voor het eerst in maanden het gevoel het leven weer aan te kunnen. Misschien zal het haar zelfs lukken haar opstandige pubers in het gareel te krijgen, die haar de schuld lijken te geven van hun vaders dood.

Mening Clasien:
Een heerlijk boek om te lezen, vlot geschreven en goed neergezette karakters.
Holly DeJong verliest op jonge leeftijd haar man en blijft achter met twee puberende kinderen. Door hun verdriet en woede zetten ze zich af tegen hun moeder. Hierdoor dreigt alles verkeerd te lopen en zakt Holly de moed in de schoenen. Totdat ze beseft wat er voor nodig is om alles weer onder controle te krijgen: eerst zelf weer gelukkig worden…

****

Mening Marjon:
Aangrijpend en direct. Dat is dit verhaal. Het gaat over echte mensen, de karakters zijn goed uitgewerkt. Holly vertelt in de eerste vorm en je leest alles over haar onzekerheden, angsten en haar verdriet. Je rouwt als het ware met haar mee. Ze worstelt met zichzelf en haar puberende kinderen nadat haar man Rob plotseling overlijdt en je leest hoe ze zich langzaam weer naar het licht toe werkt. Hoe leer je weer leven als je leven zo onderuit gehaald is door zo’n verschrikkelijke gebeurtenis? Om dit alles heen zijn er nog Holly’s twee zussen die ook niet bepaald makkelijk zijn. Dat ze onderling een band hebben is duidelijk, maar is niet helemaal voelbaar. Het einde duurde me iets te lang. Daarom toch net geen 5 sterren.

****

Clasien en Marjon.

3 gedachten over “Dans, als je durft”

  1. Dat lijkt me ook een heerlijk boek tussendoor. Maar ik heb vandaag al 3 boeken van mijn NTL omhoog geschoven – help! Zo weinig tijd pfff.

    1. Dat houd ik in gedachten hoor. Je ontvangt er eerst van mij een (als ik de andere twee verhalen heb gelezen ;-)) Maar ik vraag als ik iets echt wil lezen hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.