De bewoonde wereld

Auteur: Nicci French
Uitgever: Anthos
Jaar: 2002
Aantal blz: 317

Over het boek:
Abbie Devereaux wacht in het donker. Ze is geblinddoekt en vastgebonden aan handen en voeten. Ze weet niet waar ze is en kan zich niet herinneren wat er is gebeurd. Ze hoort een stem in het donker. Een man die ze nooit ziet voert haar en praat tegen haar. Hij belooft haar in leven te houden, maar toch zal ze sterven, net zoals de anderen.
Ze probeert te overleven. Ze telt de seconden als ze alleen is. Ze vertelt zichzelf verhalen, denkt terug aan gebeurtenissen uit haar verleden, maakt plannen, praat tegen haar gijzelnemer en neemt zich voor te ontsnappen. Terug naar het normale, alledaagse leven zonder zorgen, weg van angstige eenzaamheid en terug naar de bewoonde wereld.
Ze is een jonge vrouw met een sterke geest en een groot doorzettingsvermogen, maar kan zij overleven in een plaats waar angst tot krankzinnigheid leidt? En als zij weet te ontsnappen, wie zal haar geloven? Abbie kan zich niets herinneren van wie zij was en hoe haar leven eruitzag voordat ze verdween. Ze zal op zoek moeten naar haar verleden om de reden van haar gevangenschap te ontdekken en een nieuw leven op te bouwen.

Mening Marjon 30-8-2007:
Dit is mijn favoriet – tot nu toe van Nicci French. Volgens mij heb ik ‘m al 2x eerder gelezen. In dit boek is het amper belangrijk wie de dader is. Natuurlijk wil je naar het einde toe, maar het is niet het belangrijkste. Wel is het belangrijk dat de hoofdpersoon haar voetsporen volgt en bij zichzelf uitkomt. Dit zit psychologisch zĂł goed in elkaar. Daar krijg ik nooit genoeg van. Mag het meer dan 5 sterren zijn?

*****

Marjon.

2 gedachten aan “De bewoonde wereld”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.