De blog: Fantasy

Fantasy12

Ik volg sinds kort op FaceBook Boekenfans! en ik geniet daar meer van dan ik voor mogelijk had gehouden. Tot nu toe waren ‘communities’ niet aan mij besteed. Ik ben in het dagelijks leven al een EinzelgĂ€nger en dat blijf ik blijkbaar online ook trouw. Maar Boekenfans! is wel mijn ding. Allemaal boekengekken, gekeuvel over fysieke boeken of digitale exemplaren, blije berichten over dat mooie boek wat net is uitgelezen en vragen over andere genres. Wat mij opvalt is dat er – daar althans – minder romans voorbij komen dan thrillers en Fantasy. Ik heb jaren alleen maar thrillers gelezen en toen er heel veel narigheid in mijn eigen leven kwam, had ik daar opeens genoeg van. Jarenlang las ik bijna alleen maar romans met heel af en toe een thriller. Nu voeg ik juist weer meer thrillers toe aan mijn leeslijst.

Maar wat ik nu al jaren zo graag wil, is mezelf onderdompelen in Fantasy. Zoveel mensen lezen het en plaatsen dan recensies waardoor je de neiging hebt direct de hele Fantasy-collectie op te kopen bij Bol. Ik weet niets van Fantasy. Ik heb geen flauw idee wat er aan genres binnen dat genre is. Als ik in zo’n boek begin, komt naar boven dat ik niet op alle vlakken een doorzetter ben; ik haak al heel gauw af als ze beginnen over elfjes en allerlei mythische figuren. Toch ben ik als een blok gevallen voor Harry Potter. Laten we eerlijk zijn; wie niet? Maar dat ik er voor viel, was een wonder op zich. Mijn buurjongen van toen had de boeken en drong ze mij min of meer op. Dus om hem een plezier te doen, begon ik er in te lezen. En ik was verloren. Ik heb de hele reeks zowel in het Engels als Nederlands al tig keer gelezen en zelfs de films al een paar keer gezien (heel bijzonder voor iemand die liever leest dan naar iets kijkt).

Laatst heb ik weer een boek van Nora Roberts geprobeerd (Sleuteltrilogie). Ik heb het boek heel gauw weggelegd. Zo’n liefhebber als ik ben van haar boeken, zo niet leuk vind ik haar Fantasy-boeken. Maar wel weer de serie Het Eiland van de Drie Zusters van Nora Roberts. Snappen jullie het nog? Ik niet in ieder geval.

Maar mijn liefde voor Harry Potter geeft hoop! Er huist blijkbaar toch een Fantasy-liefhebber in mij. En als ik dan op Boekenfans! kijk, ga ik er steeds meer naar verlangen. Dus ik ga het binnenkort toch weer proberen. Er moet toch iets zijn, wat me pakt. Ik heb hier 4 boeken liggen van Bridget Wood. De serie heet Wolflijn en je kan er HIER meer over lezen. Omdat ik in de omschrijving las dat ze ook Keltische legendes en geschiedenis in haar verhalen had gestopt, besloot ik dat ik wel een gokje kon wagen. En dan zal proberen door te zetten. Ben ik op bladzijde 100 nog niet verloren, dan geef ik het op. Dan is Fantasy echt niets voor mij. Een mens moet alles eens proberen hĂš.

En ik sta altijd open voor tips!

Fijne (lees)dag!

Marjon.

12 gedachten over “De blog: Fantasy”

 1. Fantasy is ook een moeilijk genre. Sommige boeken lees je in Ă©Ă©n ruk uit en andere zijn niet om doorheen te komen. Een gulden middenweg lijkt er niet te zijn. Zelf ben ik groot liefhebber van Fantasy, maar wel selectief.

   1. Ja, allemaal gelezen en jaren zelf gehad. Niet aan beginnen. Het ligt af en toetjes tegen horror aan en je hebt er best een sterke maag voor nodig. Deel 1 was nog redelijk en op bepaalde punten zelfs goed te noemen, maar de andere delen…

    1. Dat wordt het dan niet, Claudia. Dank je voor de waarschuwing 🙂 Ik kreeg via Boekenfans de tip de boeken van Deborah Harkness te gaan lezen. Misschien dat die boeken het dan wel doen!

 2. Ik lees ook het meest romans maar een goed fantasie boek of thriller op zijn tijd is ook heerlijk. Het word natuurlijk wel moeilijk wel genre fantasie goed bij je past, zo vind ik de boeken van Stephenie Meyer helemaal geweldig, maar dat is puur smaak verschil.( en dat is maar goed ook) Ik hoor wel van je als je een boek hebt wat helemaal te gek is in dit genre ;), En over boekenfans… heerlijke groep ik zie daar ook veel te veel tips voorbij komen, en daar word ik zo hebberig van haha

  1. Haha, dat heb ik ook, hoe meer boekensites ik volg, hoe erger het is (en hoe minder tijd ik heb om te lezen).

   De boeken van Stephenie Meyer heb ik allemaal gelezen, maar het laatste boek ging me toen wel wat tegenstaan.

 3. Dag Marjon,
  Ik heb zelf ook een hele tijd Boekenfans gevolgd, jammer genoeg heb ik het uiteindelijk opgegeven omdat er dagelijks zo veel berichten verschijnen dati k nog amper aan lezen toekwam. En lezen blijft natuurlijk wel mijn favoriete bezigheid. Oh ja, ik heb zelf de boeken van Deborah Harkness heel graag gelezen. Ik lees zelf heel graag paranormal romance. Geen lange personagelijsten die ik bij de hand moet houden om alles te kunnen volgen, maar wel een combinatie van fantasie, actie Ă©n romantiek.

  1. Zwartraafje, dat Boekenfans! vraagt inderdaad veel, maar ik kan het ook wel goed afsluiten. Want je zou er de hele dag mee bezig kunnen zijn.

   Ik heb nog nooit van paranormal romance gehoord, al heb ik wel een idee wat ik me erbij moet voorstellen. Jij houdt ook van de boeken van Nora Roberts hĂš. Vallen die boeken daar ook onder (de Fantasy boeken van haar hand dan)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.