De boomgaard

boomgaard

Auteur: Lynn Austin
Uitgever: Kok
Jaar: 2008
Aantal bladzijden: 463

Korte samenvatting:
Eliza Wyatt staat voor een haast onmogelijke taak. Na de dood van haar man en schoonvader moet ze in haar eentje het familiebedrijf – een uitgestrekte fruitkwekerij – voortzetten. De enige mensen die om haar heen staan, zijn haar drie kinderen en haar tante. Juist als het werk en de schulden haar boven het hoofd lijken te groeien, krijgt ze hulp van een vreemdeling, een man met de naam Gabe Harper. Maar is hij wel de man die hij zegt te zijn? Waarom is hij zo terughoudend als ze hem naar zijn verleden vraagt? Het is duidelijk dat hij van het land en de boomgaard houdt; maar waar komt die vertrouwdheid met de omgeving vandaan? Door omstandigheden gedwongen verlaat Eliza zich steeds meer op Gabe. Tegelijk groeit haar angst dat hij een geheim verbergt – en dat hij haar uiteindelijk alles zal afnemen wat haar zo dierbaar is.

Mening:
Vanaf de eerste bladzijde wil je alleen maar verder lezen en verlies je je volkomen in het verhaal. Wat een mooi verhaal, beetje geheimzinnig ook. Af en toe vond ik het terug grijpen naar het geloof iets te veel, maar daar ben ik luchtig doorheen gegaan. Het is een absolute aanrader.

*****

Marjon.

4 gedachten over “De boomgaard”

 1. heb je toch weer een goede schrijfster erbij he 😉
  ik vind haar geweldig,veel diepgang leuke personen.
  mijn reactie van het boek *****

  Dit is gewoon een top schrijfster want al haar boeken zijn even mooi en zitten goede levens lessen in.
  De geheimen die de personen allemaal hebben worden in het verleden verteld en afgewisseld met het heden wat erg mooi gedaan is.Er is in dit boek niet alleen heel veel liefde maar ook kracht.Vooral tante Batty is voor mij in dit boek een geweldig persoon die ik in mijn hart gesloten heb.

  1. Ja, een hele ontdekking. Zonder jullie tips was ik er nooit aan begonnen, hoewel de voorkant van De Plantage mij aansprak toen het boek net uit was. En dat boek heb ik nog steeds niet gelezen haha.

   Bedankt voor je recensie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.