De brief voor de koning

Schrijver: Tonke Dragt
Uitgever: Leopold
Jaar: 2004 (origineel uit 1962)
Aantal blz: 449

Over het boek:
Tiuri verbreekt de regels, die bepalen dat hij met niemand mag praten in de nacht voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Hij opent de deur. Het verzoek dat hem wordt gedaan blijkt een heel gevaarlijke opdracht. Tiuri wordt achtervolgd door boosaardige Rode Ruiters, die hem met de dood bedreigen. Maar hij is vast van plan de uiterst belangrijke brief bij koning Unauwen te bezorgen. De Zwarte Ridder met het Witte Schild heeft niet voor niets zijn leven gegeven.

Mening Marjon (10 december 2009):
Na het lezen van De Zevensprong nam ik me voor meer van deze jeugdboekenschrijfster te lezen. Het blijft me verbazen dat ik als kind zoveel boeken heb gelezen en nooit een van Tonke Dragt. Maar het is nooit te laat om dat in te halen ;-)))) En dus koos ik voor dit boek en ik heb genoten! Verbazingwekkend heftig vind ik het nog, als je bedenkt dat het voor kinderen vanaf 10 jaar bedoeld is. Het is gewoon een spannend boek, een goed verhaal, veel fantasie, oog voor details en een lading verwarrende Middeleeuwse namen. Heerlijk om je in zo’n verhaal te verliezen. In de loop der tijd zal ik er nog wel eens een van Tonke Dragt proberen. Wat een klasse-schrijfster!

*****

Marjon.

2 gedachten over “De brief voor de koning”

 1. Goedemorgen Marjon, Heb je ooit nog n boek van Tonke Dragt gelezen? Daar was ik zomaar benieuwd naar.
  Groeten van Trudie.

  1. Goedemorgen Trudie,

   Nee behalve de Zevensprong niet meer. Was ik wel van plan, maar ik heb het Kobo Plus abonnement en wat staat daar al veel in wat ik wil lezen. Ik kom om in de boeken, haha. En dat is heerlijke luxe!

   Alles goed?

   Groetjes, Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.