De chirurg (Rizzoli & Isles 1)

 

Auteur: Tess Gerritsen
Uitgever: The House of Books
Bladzijden: 336

Over het boek:
‘s Nachts dringt De Chirurg de slaapkamers van nietsvermoedende vrouwen binnen en gaat hij met precisie te werk. De enige hoop voor de politie om hem te ontmaskeren is Catherine Cordell, zelf slachtoffer van een bijna identieke misdaad. Catherines wereld stort echter in als deze moordenaar de details van haar beproeving blijkt te kennen. De enige die zij vertrouwt is Jane Rizzoli, die alles in het werk stelt om Catherine te beschermen en de meedogenloze jager te ontmaskeren.

Mening Marjon:
Hoewel Maura Isles er nog niet in voorkomt is dit officieel wel het eerste boek van de serie Rizzoli & Isles. Vanaf de eerste bladzijde voel je de spanning en die wordt in de loop van het boek alleen maar opgevoerd. Jane Rizzoli werkt net bij Moordzaken in Boston en moet zich in die mannenwereld bewijzen als vrouw. Tussen alle spanningen door lees je over haar worstelingen en frustraties. Je legt het boek niet meer weg en leest met ingehouden adem het plot. Wat een aanrader!

*****

Marjon.

4 gedachten aan “De chirurg (Rizzoli & Isles 1)”

    1. Ik ben de hele serie (weer) aan het lezen, ben nu bij het vierde boek (Zustermoord). Die vind ik nog steeds de beste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.