De Cock en de vermoorde onschuld (De Cock 77)

devermoordeonschuld

Auteur: Baantjer/Peter Römer
Uitgever: De Fontein
Jaar: 2016
Bladzijden: 144

Over het boek:
Baantjer deel 77. ‘De Cock en de vermoorde onschuld’. Peter Römer schrijft met succes de nieuwe delen van de De Cock-serie. Baantjer is inmiddels populair als boek, als tv-serie en als theaterstuk Baantjer. Deel 77 in de De Cock-serie, ‘De Cock en de vermoorde onschuld’is actueel,Amsterdams en Ă©cht De Cock.

Amsterdam, de warmste dag van het jaar. Er is een kind neergeschoten op de Haarlemmerstraat. De Cock verneemt dat het meisje is neergeschoten onder de ogen van haar moeder. Als snel blijkt dat het gaat om een liquidatiepoging in het criminele circuit. Het wordt voor De Cock niet makkelijk om de dader te vinden want niemand praat vrijuit en iedereen heeft iets te verbergen.

Mening Marjon:
Ik heb alle Baantjers gelezen en deels herlezen. Voor een deel natuurlijk omdat ik van oorsprong een Amsterdamse ben en Amsterdam ook goed ken. Deze Baantjer is niet geschreven door Baantjer, want Appie Baantjer overleed in 2010. Dit boek werd geschreven door Peter Römer, de zoon van Piet Römer die De Cock met Cee-ooo-cee-kaa speelde in de gelijknamige televisieserie. Je merkt echt wel dat het niet door Baantjer is geschreven, maar dat is niet per se negatief. Het is erg goed geschreven, leest heerlijk weg, valt niet in herhalingen zoals Baantjers verhalen nog wel eens hadden. Tot zover de vergelijking met de oorspronkelijke auteur. Het verhaal is broeierig, net als het weer op het moment van dit verhaal. Ze kampen met heet zomerweer en een stad vol toeristen als er een meisje wordt vermoord. Is zij het beoogde doelwit of een niet bedoeld slachtoffertje? Er volgen daarna allerlei onderzoeken en gesprekken die alle waarheid verborgen houden. Iedereen draait om de hete brij heen. Totdat er een meisje verdwijnt. Ik vloog door het boek heen en kon het moeilijk wegleggen.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.