De crypte (Graveyard Queen/Dodenrijk 1)

decrypte

Auteur: Amanda Stevens
Uitgever: Harlequin Holland
Jaar: 2012
Bladzijden: 382

Over het boek:
Een jonge vrouw is op gruwelijke wijze vermoord en achtergelaten in een graf dat niet het hare is. Voor rechercheur John Devlin, die op de zaak wordt gezet, roept vooral de plek waarop ze is aangetroffen vragen op. Een historisch kerkhof in Charleston, dat al tientallen jaren niet meer wordt gebruikt. Waarom heeft de moordenaar haar juist daar begraven? En waarom in het graf van een veertienjarig meisje dat lang geleden aan roodvonk overleed?
Hij besluit de hulp in te roepen van Amelia Gray. Zij restaureert historische begraafplaatsen en kent de situatie op het kerkhof goed. Daarnaast is zij de enige die meer weet over de symbolische betekenis van de inscripties op het graf teksten waarvan Devlin hoopt dat ze hem naar de dader zullen leiden.
Amelia, die van kinds af aan vertrouwd is met de geesten die onder de mensen dwalen en jong geleerd heeft ze op een afstand te houden, beseft al snel dat ze zich nu op gevaarlijk terrein begeeft. Want met de teksten leidt de moordenaar haar niet alleen naar de andere slachtoffers die hij heeft gemaakt, hij lokt haar ook in een val. Omdat zij – door haar gave – zijn uiteindelijke doelwit is…

Mening Marjon (17-2-2015):
Wow, wow, wow. Ik ben geen liefhebber van Fantasy maar dit is vanuit de ‘gewone’ wereld geschreven en dan is het juist zo boeiend. Vanaf bladzijde een zat ik er in. Amelia is iemand om wie je gaat geven terwijl je haar verhaal volgt. Ze raakt ongewild betrokken bij een moordzaak. Eerst lijkt het eenvoudig maar daarna blijkt dat er veel meer achter zit. Het gaat terug naar een ver verleden. De geesten die Amelia kan zien worden op een boeiende manier in het verhaal verwerkt, net als de spanning tussen Devlin en Amelia. Het verhaal is een echte pageturner, vol spannende momenten met het laatste stuk als hoogtepunt. Er zijn nog twee vervolgboeken heb ik begrepen. Die ga ik zeker lezen! Wat een aanrader!

*****

Mening Natasja:
Van deze serie ga ik heel wat verwachten, want het is helemaal in mijn straatje: een spannend verhaal dat ook nog eens een paranormaal tintje heeft.
Het was wel erg opletten met alle namen die voorbij vlogen, maar dat maakt het vervolg weer iets makkelijker lezen als je eenmaal de hoofdpersonen allemaal kent.
Doordat het veel op de begraafplaatsen afspeelt krijg je een grimmig sfeertje die je op het puntje van je stoel doet belanden.
In Ă©Ă©n woord: geweldig. Ik wil hier zeker meer van lezen.

*****

Marjon en Natasja.

4 gedachten aan “De crypte (Graveyard Queen/Dodenrijk 1)”

  1. Hoe verder je in het boek komt hoe beter die wordt, dus ga ik zeker deel 2 en 3 ook nog lezen. Samen vormen de boeken De dodenrijk-trilogie. Gelezen 27 maart 2013 en 3* gegeven.

  2. Nou dames, ik kan het jullie echt aanraden! Het is zo’n boek wat je alles doet vergeten, een heerlijke pagetuner!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.