De duivel van Florence ****

deduivelvanflorence

Auteur: Lucretia Grindle
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Jaar: 2014
Bladzijden: 403

Samenvatting:
Op een hete zomerdag in Florence wordt de Amerikaanse Mary Warren plotseling aangevallen door een gemaskerde man die haar met een mes bewerkt. Ze ziet nog net haar echtgenoot aan komen rennen en doodgestoken worden, voordat ze het bewustzijn verliest. Al eerder zijn twee jonge vrouwen op brute wijze vermoord, maar wonder boven wonder overleeft Mary de aanval.
Een jaar later besluit Mary terug te keren naar Florence en haar minnaar Pierangelo. Daar wil ze haar leven oppakken. En dat lijkt te lukken, totdat er weer een lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden. Maar de man die haar aanviel en haar echtgenoot doodde, is omgekomen bij een ongeluk. Is er een copycat killer aan de gang of is er meer aan de hand?

Mening:
Ik heb dit boek met gemengde gevoelens gelezen. Ik kwam er niet lekker in, maar werd wel geraakt door de sfeerbeschrijvingen. Het was alsof ik zelf in Florence was. Het thrillergehalte blijft echter laag. Het boek mist de vaart van een goede thriller en het verhaal kabbelt enigszins nietszeggend voort. Sommige stukken gingen naar mijn gevoel nergens over en hadden tijdens het redigeren beter geschrapt kunnen worden. Maar het is wel goed geschreven en aan het eind maakt de spanning het allemaal een beetje goed. De ontknoping is verrassend en ook weer níet. Iets wat je gewoon moet gaan ervaren als je dit boek leest. Ik twijfel tussen 3 en 4 sterren, maar die sfeerbeschrijvingen zullen nog lang blijven hangen. Dus toch maar 4.

****

Marjon.

2 gedachten over “De duivel van Florence ****”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.