De eetclub

Schrijver: Saskia Noort
Uitgever: Anthos
Jaar: 2004
Aantal blz: 239

Over het boek:
Evert Struyck, gelukkig getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, drogeert op een koude winternacht zijn vrouw en kinderen, drinkt een fles wodka leeg en steekt vervolgens zijn huis in brand. Zijn vrouw Babette en hun kinderen weten ternauwernood te ontsnappen, hijzelf komt te overlijden.
Hun vriendenclub is geschokt en verbijsterd. Maar wanneer hun vriendin Karin Babette en haar kinderen opvangt, komt zij spoedig tot de ontdekking dat de onderlinge vriendschappen binnen hun eetclub niet zo onvoorwaardelijk zijn als ze eerst leken. Wanneer andere vriendinnen bij onwaarschijnlijke ongelukken betrokken raken, wordt langzaam maar zeker duidelijk dat er meerdere personen zijn die belang hebben gehad bij de dood van Evert.

Mening Marjon (23 januari 2009):
Spannend? Het ging. Goed? Ja, absoluut. Je kan ook niet anders doen dan verder lezen, want je wordt in het verhaal meegezogen. Het zit goed in elkaar, de basis is heel psychologisch. MĂĄĂĄr… Ik vond het tegelijk wat rommelig. Ik kan het niet anders omschrijven. Het hele verhaal leest rommelig, verloopt rommelig en dat is met zoveel karakters in de hoofdrol niet prettig. Maar echt slecht? Nee. Want Saskia Noort kan schrijven.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.