De erfenis van Elizabeth ****

deerfenisvanelizabeth

Auteur: Kirsty Wark
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Jaar: 2014
Bladzijden: 390

Samenvatting:
De oude, eenzame Elizabeth Pringle is een bekend gezicht op het Schotse eiland Arran. Maar is er iemand die haar echt kent?
Wanneer ze sterft blijkt haar testament een verrassing te bevatten. Ze laat haar huis en al haar bezittingen na aan een vrouw die ze nooit ontmoet heeft, maar die ze ruim dertig jaar daarvoor met een kinderwagen langs het huis zag lopen.
Het kind uit die kinderwagen, nu een vrouw van 35, besluit uit te zoeken waarom deze vreemde dame haar huis naliet aan haar moeder.

Mening:
Wat een prachtig boek waarin je blijft lezen. Je wordt er helemaal in meegesleept en waant je daar waar het verhaal zich afspeelt. De hoofdstukken worden afwisselend verteld in de 3e persoonsvoorm (Martha) en de ikvorm (Elizabeth). Elizabeth schrijft in het heden maar vertelt over het verleden. Deze afwisseling is trouwens niet verwarrend. Toch geef ik geen 5 sterren. De reden is dat er veel vragen en vooral de belangrijkste vraag onbeantwoord blijven en er zijn wat teveel dialogen, niet allemaal zijn ze relevant, waardoor het verhaal wat aan kracht verliest. Maar houd je van een mooie roman, dan is dit boek zeker iets voor jou.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.