De erfenis van Richard Grenville (De verborgen universiteit 1)

Auteur: Natalie Koch
Uitgever: Q
Jaar: 2012
Bladzijden: 623

Over het boek:
Als de negentienjarige Alexa Westerhof een semester aan een kleine Londense universiteit gaat studeren, ontdekt ze al snel dat het gotische gebouw geheimen herbergt, geheimen die ook haar leven voorgoed zullen veranderen. Een dramatische gebeurtenis brengt haar in contact met magi, een bevolkingsgroep met bijzondere krachten, waar ze zelf ook over blijkt te beschikken. Terwijl ze colleges volgt en van het studentenleven geniet, bestudeert ze in het geheim magie, leert haar krachten ontwikkelen, ontdekt ze dat Londen vol verborgen plekken zit, van geheime kelders en kroegen tot spookmetrostations, en leert ze vooral dat ze tegenover de buitenwereld niets mag loslaten over deze verborgen wereld.

Intussen gebeuren er raadselachtige dingen; als eerst een docent en daarna haar huisgenote, het dromerige goth-meisje Rain, ten prooi vallen aan een geheimzinnige bewusteloosheid, gaat ze op onderzoek uit. Iemand houdt haar in de gaten, maar wie – en waarom? Als ze gevangen raakt in een wereld waarin de alledaagse wetten niet meer gelden, moet ze alles wat ze heeft geleerd uit de kast trekken om haar eigen leven en dat van vele anderen te redden.

De erfenis van Richard Grenville is het eerste deel van de trilogie Untreacable University. Het is het verhaal over mensen die anders zijn in een wereld die hen niet accepteert, een verhaal over waarheid en leugens in een eenenwtintigste-eeuws Londen vol verborgen plekken, van geheime kelders en kroegen tot spookmetrostations. En een verhaal over magie, een kunst en wetenschap die nog springlevend is – maar hoe lang nog?

Mening Marjon (18-6-2011):
Eerst moet ik iets uit de wereld helpen. Want dit boek wordt vergeleken met Harry Potter. De mensen die dat beweren hebben of de Harry Potter-boeken of dit boek of geen van allen gelezen. Want het lijkt niet op Harry Potter. Uiteraard zitten er raakvlakken in. Maar dat mag toch? Lees 2 romans en er zitten ook altijd raakvlakken in.

Toen ik het boek zag liggen, wist ik al dat ik het wilde lezen. Maar in papier kost het 22,50 en digitaal 17,50… Veel te duur. Dus ik liet het er maar bij. En toen opeens werd de digitale versie tijdelijk voor 4,50 aangeboden… Tja, dat kon ik niet weerstaan natuurlijk 😀 Helaas is het digitale boek nu weer 17,50…

Het boek is geweldig, fantastisch en grandioos tegelijk. Eerst moet het even op gang komen, omdat er een aanloop genomen moet worden naar het eigenlijk verhaal. Je leest eerst hoe Alexa naar Londen reist en hoe ze in aanraking komt met magie. Daarna komt er vaart in het verhaal en je wilt maar een ding: doorlezen en de naar de volgende bladzijde gaan om te lezen wat er nu weer gebeurt. De fantasie van Nathalie Koch lijkt eindeloos. Ik verloor me er echt in en dat maakt dit verhaal wel erg bijzonder – daar kan ik verder niets over zeggen; je zal het zelf moeten lezen. Een AANRADER met hoofdletters. Helaas moeten we nog een jaar op een vervolg wachten. En daarna komt er nog een derde boek. Ik kan niet wachten!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.