De geheimzinnige sleutel

geheimzinnige sleutel

 

 

Auteur: Sarah Moore Fitzgerald
Jaar: 2013
Blz: 208
Uitgever: The House of Books Kids

Over het boek:
Ondanks zijn eigen problemen probeert Cosmo zijn dementerende grootvader te helpen en belanden ze samen in opa’s verleden.

Mening Clasien:
Wat een mooi boek is dit. Over Cosmo zijn opa die erg vergeetachtig wordt en Cosmo er alles aan doet om dit te voorkomen. Hij keert terug naar het verleden van zijn opa en beleeft daar allerlei avonturen. Het thema achter dit verhaal is te beseffen dat iemand die van je hield nooit helemaal uit je leven verdwijnt, en dat avontuur en ontdekkingen altijd op de loer liggen. Eigenlijk is dit een jeugdboek, maar ik heb er van genoten.

****

Mening Marjon:
Een fantastisch boek voor de jeugd, verteld door Cosmo, een jongen van een jaar of 15. Door omstandigheden woont hij bij zijn opa en oma als zijn opa gaat dementeren. Cosmo gaat daar anders mee om dan van hem verwacht wordt en dan krijgt hij op een dag van zijn opa een sleutel. Deze sleutel is die van het verleden van zijn opa. Vanaf dat moment gebeurt er van alles. Ik kon mezelf er helemaal in verliezen en weet nu een ding zeker: herinneringen gaan nooit echt weg. Wat een aanrader, ook voor volwassenen!

*****

Clasien en Marjon

 

EĂ©n gedachte over “De geheimzinnige sleutel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.