De gevangene van de hemel (Kerkhof van de vergeten boeken 3)

degevangenevandehemel

Auteur: Carlos Ruiz Zafón
Uitgever: Signatuur
Jaar: 2012
Bladzijden: 318

Over het boek:
Fermín Romero de Torres staat op het punt te trouwen met zijn geliefde Bernarda. Een bezoekje van een duistere persoon, kreupel en met slechts één hand, die een peperdure editie koopt van De graaf van Montecristo, zet alles op losse schroeven. Barcelona, 1957. Daniel Sempere en zijn vriend Fermín Romero de Torres, de helden uit De schaduw van de wind, moeten er opnieuw op uit om de grootste uitdaging van hun leven het hoofd te bieden.

Net nu het leven hun schuchter begon toe te lachen, duikt er een verontrustende figuur op in de boekwinkel van de heer Sempere en hij dreigt een gruwelijk geheim te onthullen dat al decennia ligt begraven in het duistere geheugen van de stad.

De gevangene van de hemel is het derde en een-na-laatste deel in het vierluik rondom het Kerkhof der Vergeten Boeken. Een fantastisch verhaal vol intrige en emotie dat ons naar het Barcelona van de jaren veertig en vijftig transporteert en waarin de betovering van boeken, liefde, en vriendschap weer net zo’n belangrijke rol spelen als in de voorgaande twee. In De gevangene van de hemel komen de verhaallijnen van De schaduw van de wind en Het spel van de engel samen en leiden naar het mysterie dat zich schuilhoudt in het hart van het Kerkhof der Vergeten Boeken.

Mening Marjon (10-9-2012):
En toen was het alweer uit. Drie jaar kijk je er naar uit, je stopt er zaterdag de VVV-bonnen in die je voor je verjaardag kreeg en je leest het op zondag al uit. Wat kan Zafon toch schrijven. Wat mij betreft schrijft hij zo opvallend uniek, dat zelfs de inhoud van zijn boeken onder geen enkel genre te scharen is. Dit boek is mooi, is heftig, is spannend, is goed. Het heeft het allemaal, behalve de hoeveelheid bladzijden die de twee voorgangers hadden. Maar dat is dan ook het enige wat tegenvalt. Het boek is het derde boek van een vierluik en heel langzaamaan vallen er dingen op hun plaats uit het eerste (Schaduw van de wind) en het tweede (Het spel van de engel) boek van het vierluik. Dit derde boek eindigt wel heel open, waardoor je eigenlijk niet kan wachten om aan het vierde boek te beginnen. Maar helaas, dat vierde boek is er nog niet. Vermoedelijk laat dat nog drie jaar op zich wachten, want er zat steeds ongeveer drie jaar tussen de boeken. Even geduld dus…

*****

Marjon.

Voorgaande delen:

  

2 gedachten aan “De gevangene van de hemel (Kerkhof van de vergeten boeken 3)”

  1. Ook dit boek vond ik prachtig en…..jouw recensie is van 2012, het is nu 2015 dus kom maar op met dat vierde boek, ik ga hem meteen kopen als het uit is.
    groetjes Ghita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.