De grens (De Grens-serie 1)

 

Auteur: Ilona Andrews
Uitgever: de Fontein Romans & Spanning
Jaar: 2016
Bladzijden: 368

Over het boek:
Op de grens is het eerste deel in de serie De Grens. Op de grens is een Urban Fantasy titel, een genre voor de liefhebbers van Buffy, Charmed en Twilight.

Tussen onze wereld zonder magie en haar spiegelbeeld met magie ligt de Grens
 Rose woont met haar broertjes George en Jack in de Grens, de dunne reep land die de scheidslijn vormt tussen onze Broze wereld, waarin magie niet bestaat, en het Zonderling, het spiegelbeeld van onze wereld waarin magie juist alles bepaalt. Ze reist net als de meeste van haar buren elke dag naar haar werk in het Broze – zwart betaald, natuurlijk, want als Grenzer heeft ze wel magie maar geen papieren.
Dan worden Rose en de andere Grenzers geconfronteerd met naar magie hongerende monsters die vanuit het Zonderling komen. En alsof die dodelijke dreiging niet genoeg is om Rose bezig te houden, vindt ze ook nog de belachelijk arrogante graaf Declan Camarine, edele uit het Zonderling, voor haar huis. Hij beweert haar – en haar magie – voor zich te willen winnen, net als al die andere aristocratische neanderthalers die ze al de deur gewezen heeft. Maar al snel blijkt dat Declans aanwezigheid niet helemaal toevallig samenvalt met de monsterlijke invasie


Mening Clasien:
Het genre lees ik eigenlijk nooit, dit verhaal sprak mij wel aan en de voorkant ziet er aantrekkelijk uit.
Dit boek is het eerste deel van de Grens-serie: een strook land welke een scheidingslijn vormt tussen magie en geen magie. De mensen die hier wonen noemen ze een Grenzer.
Rose en haar twee broertjes beleven de gekste avonturen met monsters uit “het Zonderling”. Rose is een goed neergezette persoonlijkheid, waardoor je meeleeft met haar. Het verhaal gaat verder in het boek “Tussen twee vuren”.
Het boek leest makkelijk weg en als je van fantasy houdt is dit zeker een aanrader.

****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.