De Italiaanse droom

Auteur: Catherine Mangan
Uitgever: HarperCollins
Jaar: 2020
Bladzijden: 400

Over het boek:
Niamh laat het regenachtige Ierland, inclusief haar verraderlijke ex en burgerlijke ouders, achter zich en gooit het roer radicaal om. Ze begint een koffiebar, soon to be wijnbar – ze kan namelijk helemaal geen koffie zetten – op de meest pittoreske plek van ItaliĂ«.

Ze geniet van haar nieuwe leven vol zon, zee en heerlijke lunches, Ă©n van het gezelschap van de knappe verhuurder van de bar. Maar dan komt ze in zwaar weer. Door geldproblemen en een familietragedie moet ze weer naar Ierland vertrekken. Is dit het einde van haar Italiaanse droom? Of kunnen haar nieuwe vrienden haar helpen terug te keren naar la bella Italia?

Blauwe luchten, heerlijk eten en Aperol Spritz: welkom in De Italiaanse droom!

Mening Marjon:
Ik heb in tijden niet zo’n heerlijke sfeervolle roman gelezen. Het boek pakt je vanaf de eerste bladzijde en je gaat al gauw van Niamh (spreek uit: Nie-uf) houden. Ze voelt zich een beetje onzeker maar zoekt toch haar eigen weg en is daarmee eigenlijk heel dapper. Dat maakt dat ze heel menselijk is neergezet. De Italiaanse sfeer is heel voelbaar aanwezig zonder dat er nadruk opgelegd wordt. Je waant je in ItaliĂ«. Heerlijk. Het boek is niet alleen maar lang leve de lol, er gebeuren toch ook wel heftige dingen. En dat is in het echte leven natuurlijk ook zo. Het maakt dat je de neiging hebt om deze Niamh daar in ItaliĂ« eens op te zoeken alsof ze echt bestaat. Aanrader.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.