De jonge Wallander (Inspecteur Wallander 0)

Schrijver: Henning Mankell
Uitgever: De Geus Spanning
Jaar: 2004
Aantal blz: 507

Over het boek:
‘De jonge Wallander’ bevat vijf episoden uit het leven van Kurt Wallander – waaronder de beruchte vuurdoop – voordat hij op 8 januari 1990 in Moordenaar zonder gezicht als inspecteur ge√Įntroduceerd wordt. Vijf vroege avonturen waarin de latere inspecteur al volop van zijn talenten blijk geeft en zich ontpopt als een onderzoeker die het voor de hand liggende uit de weg gaat.

Mening Marjon (3 augustus 2007):
Je schrijft 9 fantastische boeken met Kurt Wallander in de hoofdrol. En als je daarmee klaar bent, schrijf je 5 boeken met diezelfde Kurt Wallander in de hoofdrol, maar die spelen zich dan wel af vóór die andere 9 boeken. Komt me bekend voor, want ik deed hetzelfde toen ik klaar was met Nick & Charlene. Zo ontstond Richard & shanice.
Deze 5 boeken zijn gebundeld tot 1 boek, omdat de verhalen niet zo lang waren. En het is heel leuk om te lezen. Wederom valt die zó menselijke kant van Kurt Wallander op. De gewone dagelijkse dingen die verweven zijn met een goed verhaal. Zoals mijn vader Рook een liefhebber van deze boeken Рal zei: Die Kurt Wallander is net een echt mens.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.