Een jongen met de naam Kerstmis

Auteur: Matt Haig
Uitgever: Moon
Jaar: 2016
Bladzijden: 256

Over het boek:
Nikolas woont met zijn vader in Finland, waar ze het niet al te ruim hebben. Wanneer Nikolas’ vader de kans krijgt om veel geld te verdienen, neemt hij die meteen aan. Hij gaat op reis naar het noorden om te helpen bewijzen dat Elfhelm, het legendarische elfendorp, echt bestaat en laat Nikolas achter bij de kwaadaardige, kinderhatende tante Carlotta. Het duurt niet lang voor Nikolas het niet meer uithoudt en op zoek gaat naar zijn vader.

Mening Clasien:
Nikolas is een gelukkig kind ondanks de armoede en het ontbreken van een moeder. Zijn grote vriend is Miika de muis.
Wanneer zijn vader voor langere tijd van huis gaat op expeditie en zijn tante op komt passen, verlaat Nikolas zijn thuis.

Wat volgt is een sprookje van een verhaal vol magie, feeĂ«n, trollen, elfen. Je belandt in het elfendorp “Elfhelm” ruikt de kruidkoek, maakt kennis met de elfen en hun rendieren.
Nikolas doet er alles aan om het geluk terug te brengen zowel bij de elfen als bij de mensen.
Namen als Blitzen voor een rendier, Kleine Noosh en Kleine Kip voor elfen, het Sneeuwdagblad.

De boodschap van dit verhaal: de magie van het geven.
“Veel mensen zullen tegen je zeggen dat je volwassen moet worden of dat je niet in magie moet geloven. Luister niet naar die mensen. Er is Ă©cht magie in deze wereld”.

Dit is nou zo’n verhaal dat ik telkens weer zal herlezen, hoe jong of oud je ook bent dit verhaal geeft het kerstgevoel weer. Niet alleen de mooie dingen maar ook de minder mooie gevoelens komen boven tafel. Een waar kerstverhaal.

Dikke aanrader.

*****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.