De kleine bakkerij aan het strand (De kleine bakkerij aan het strand 1)

Auteur: Jenny Colgan
Uitgever: Luitingh- Sijthoff
Jaar: 2019
Bladzijden: 384

Over het boek:
In De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan staat het leven van Polly Waterford op zijn kop. Haar relatie is op de klippen en haar bedrijf is ook nog eens failliet. Kortom, ze moét weg. Ze komt terecht op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel. Om haar zinnen te verzetten begint ze met het bakken van brood, dat al snel meer dan een hobby wordt.

Lees en leef mee met Polly die tegen wil en dank vriendschap sluit met de lokale bevolking, met vallen en opstaan haar leven weer richting geeft en bovendien valt voor een wel heel schattige huisgenoot die door het raam naar binnen komt waaien: de papegaaiduiker Neil.
.

Mening Marjon:
Dat is weer typisch Jenny Colgan: een schijnbaar luchtige roman neerzetten en dan de karakters uit het boek als echte mensen neer te zetten en er een heleboel diepgang in te stoppen. En dan heel toegankelijk schrijven en de aandacht van de lezer vast te houden. Vanaf de eerste bladzijde zat ik er in en begon ik van hoofdrolspeelster Polly te houden, net als je direct van papegaaiduiker Neil gaat houden. Polly’s karakter en kracht worden heel goed uitgewerkt en je kan niet anders dan met haar meeleven. En dat alles terwijl je de geur van pas gebakken brood lijkt te ruiken. Zo jammer dat het uit is maar er komen vervolgboeken! Leuk detail: achterin het boek staan recepten van verschillende broden die Polly in het boek bakt.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.