De laatste sterft (Rizzoli & Isles 10)

Schrijver Tess Gerritsen
Uitgever House of Books
Jaar 2012
Aantal blz. 368

Over het boek:
De levens van drie kinderen raken door extreem gruwelijke gebeurtenissen met elkaar verweven: eerst worden hun families vermoord, daarna hun pleeggezinnen. Ze blijven als enige overlevenden over.
De kinderen worden in veiligheid gebracht op de streng beveiligde kostschool Evensong, een internaat voor zwaar getraumatiseerde kinderen dat is opgericht door leden van de Mefisto Club. Maura Isles vertrouwt de gang van zaken op de school niet en wil dat de zestienjarige Julian ‘Rat’ Perkins, die ze kent van een eerdere zaak en ook op Evensong verblijft, een ander onderkomen zoekt.
Jane en Maura storten zich op het onderzoek naar de moorden op de families en zetten hun eigen levens op het spel om de kinderen te beschermen. Kunnen ze het gevaar op tijd afwenden?

Mening Marjon (28 oktober 2012):
Ze heeft het wéér voor elkaar, Tess Gerritsen. Haar zo onschuldig klinkende naam zegt niets over de boeken die ze schrijft. Want die zijn verre van onschuldig. Ik bewonder haar soepele schrijfstijl, de menselijkheid die ze in haar boeken brengt en de spanning. Ook bij dit boek is dat weer aan de orde: een doorlopende spanning en beklemming. Alleen dat doet je al verder lezen. En dan is er ook die nieuwsgierigheid die steeds meer geprikkeld wordt; wat zit hierachter, waarom gebeurt dit. Geweldig! Net als haar vorige boeken: een aanrader van de bovenste plank.

*****

Marjon.

Voorgaande delen:

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.