De leerling (Rizzoli & Isles 2)

 

Auteur: Tess Gerritsen
Uitgever: The House of Books
Jaar: 2002
Bladzijden: 320

Over het boek:
Het is een snikhete zomer in Boston. De stad wordt geteisterd door een reeks schokkende misdaden die eindigen in ontvoering en dood. Het patroon suggereert dat er Ă©Ă©n man aan het werk is: seriemoordenaar Warren Hoyt, bijgenaamd ‘De Chirurg’, die echter onlangs achter tralies is gezet. De politie vermoedt dat er een leerling rondwaart, een maniak die gebruik maakt van de gruwelijke methoden van ‘De Chirurg’, die hij mateloos bewondert. Tenminste, dat veronderstelt rechercheur Jane Rizzoli. Jane gaat de confrontatie aan met de man die diepe littekens bij haar heeft veroorzaakt – letterlijk en figuurlijk. Ze is vastbesloten een einde te maken aan Hoyts verschrikkelijke invloed op haar leven. Maar Jane Rizzoli houdt er geen rekening mee dat ze zelf wel eens het doelwit zou kunnen worden. Als Hoyt plotseling op vrije voeten komt, voegt hij zich bij zijn mysterieuze bloedbroeder in een nietsontziende vendetta.

Mening Marjon:
In dit boek Maura Isles voor het eerst voor. Haar rol is nog niet erg groot; dat is vooral weer voor Jane Rizzoli weggelegd. Jane is net een beetje aan het herstellen van haar ervaringen met De Chirurg als er weer een moordenaar op haar pad komt die wel erg lijkt op De Chirurg. Maar De Chirurg zit vast. Toch? Tussen alle spannende momenten door leert Jane ook nog een best-wel-leuke man kennen. Maar hoe kun je daar aan toegeven als je overeind wil blijven?

*****

Marjon.

Vorige deel:

 

2 gedachten aan “De leerling (Rizzoli & Isles 2)”

    1. Ik heb de hele serie ook echt in de boekenkast staan en lees ze nu via Bliyoo. En ik vind al die boeken weer zo goed (en spannend).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.