De oorsprong

 

Auteur: Dan Brown
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Jaar: 2017
Bladzijden: 500

Over het boek:
Oorsprong is het nieuwe boek van Dan Brown, de populairste thrillerschrijver ter wereld. In Oorsprong houdt Robert Langdon zich bezig met de vragen: Waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe? Het verhaal speelt zich af in Spanje: Madrid, Barcelona, Bilbao en Sevilla en zit vol moderne kunst, innovatieve technologie, codes, religie, geschiedenis en architectuur.

Mening Marjon:
Je bent een liefhebber van Dan Browns boeken of juist niet. Ik ben het wel en kan niet tegenspreken dat het weer net zoiets is als zijn voorgaande boeken. Maar zo heeft elke auteur zijn stijl en dit is die van Dan Brown. De Oorsprong is dan ook een echte Dan Brown met een verhaal waar je onmiddellijk in zit, waarna je het ervaart als een echte pageturner – een woord wat volgens mij is ontstaan ten tijde van zijn succes met De Da Vinci Code. In dit boek vecht Langdon met uiteraard een mooie vrouw naast zich tegen de vijanden die zojuist een goede vriend van hem hebben vermoord. Deze vriend zou een spectaculaire onthulling doen en Langdon ziet het als zijn taak die onthulling alsnog te doen. Ik kon het boek moeilijk wegleggen, maar ik vind wel de wisselwerking tussen Langdon en Ambra wat tegenvallen. Er speelde geen magie tussen die twee en ik denk dat de magie tussen Langdon en de mooie tegenspeelster altijd iets heeft toegevoegd aan de boeken van Dan Brown. Maar verder kan ik dit boek zeker aanraden!

****

Note:
Ik vind de bedragen die voor de Oorsprong-boeken worden gevraagd buiten proporties. Het eBook kost je al 17,99! En wat heb je dan: een bestandje met de tekst en als je het gelezen hebt kan je het niet meer weggeven of verkopen. Niet normaal. Dit is echt de lezers een poot uitdraaien, want ze weten toch wel dat het verkoopt. Daar heb ik geen goed woord voor over.

Marjon.

2 gedachten aan “De oorsprong”

  1. wel die prijs dat vind ik dus ook eh voor een gewone paperback 25 euro en voor een hardcover 30 en dan inderdaad 18 voor het e-boek schandalig! Ik kan me dat gewoon niet permitteren en zal dus op een tweedehandse versie moeten wachten en zo gaat het steeds vaker. Ik denk dat mensen minder gaan lezen aan die prijzen! Ik kijk wel uit naar het boek want wauw Dan Brown zoals je zegt je bent ervoor of niet!

    1. Ik ken inderdaad mensen die minder zijn gaan lezen vanwege die achterlijk hoge prijzen. Netflix is goedkoper. Ik heb een abonnement op Bliyoo (van Bruna) en kan daarmee onbeperkt boeken Ă©n tijdschriften lezen voor minder geld per maand (kost 14,99) dan dat ene ebook van Dan Brown.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.