De pastabijbel

 

Auteur: Roberta Pagnier
Uitgever: Overamstel Uitgevers/Carrera Culinair
Jaar: 2017
Bladzijden

Over het boek:
Met meer dan 130 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Roberta in Pastabijbel de oneindige mogelijkheden van pasta zien, uiteraard geheel volgens Italiaanse traditie. Aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alles over het maken van verschillende soorten pasta’s en sauzen. Van klassiekers zoals spaghetti carbonara en alle vongole tot minder bekende gerechten als pizzoccheri alla valtellina en zite alla sangiovanello. Pastabijbel is voor zowel de beginnende kok als het kookwonder een verrassend en leerzaam naslagwerk.

Mening Marjon:
Ik ben gek op koken én op kookboeken en helemaal op leuke digitale koopjes. Dit digitale boek kocht ik voor 4,99 en staat nu op mijn iPad. En wat een heerlijk boek! En dat zeg ik, terwijl ik me had voorgenomen nooit meer een Italiaans kookboek aan te schaffen nadat ik dat fantastische boek over de échte keuken van Italië had gekocht: De Zilveren Lepel. Maar dit boek specificeert zich op het gebied van pasta en daar valt nog veel te leren. Wat is de betekenis van de verschillende pastavormen, hoe zijn ze ontstaan, welke saus past bij welke pasta, enzovoort. Heel duidelijk wordt uitgelegd hoe je pasta maakt, waar je op moet letten als je het niet maakt en dus gaat kopen. Natuurlijk staan er recepten in om het zelf te maken, begeleid door afbeeldingen. Daarnaast staan er vele recepten in van pastasauzen en vulling. Allemaal toegankelijke recepten met niet al te veel ingrédiënten. Wat een heerlijk boek!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.