De rode kamer

Auteur: Nicci French
Uitgever: Anthos
Jaar: 2001
Bladzijden: 351

Over het boek:
Kit Quinn werkt met geesteszieke criminelen. Ze raakt gewond als ze een verdachte ondervraagt die door de politie wordt vastgehouden. Tijdens haar herstel roept de politie haar hulp in bij een eenvoudige zaak: het lichaam van een van huis weggelopen meisje is aangetroffen bij een kanaal in Londen. De politie heeft een verdachte en een bekentenis ? van dezelfde man die Kit heeft aangevallen.
Maar de kwestie blijkt allerminst eenvoudig. Naarmate Kit zich er meer en meer in verdiept ? in het verhoor van de politie, in de getroebleerde geest van de verdachte, in de eenzame wereld van het mysterieuze slachtoffer ? wordt het geheel steeds complexer en dreigender. Als Kit nieuwe verbanden en misdaden ontdekt, raakt ze betrokken in een verbijsterende zaak, die haar dreigt te vernietigen.

De rode kamer is een ijzingwekkende roman over de confrontatie met de dingen die we het meest vrezen, maar ook over de zoektocht naar een thuis, naar geluk en naar een plaats in de wereld.

Over de schrijvers
Achter de naam Nicci French gaat het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French schuil. Het duo heeft naam gemaakt als auteur van zes thrillers en een kort verhaal met opvallende literaire kwaliteiten, heuse pageturners met een sterk plot en boeiende karakters. Bezeten van mij en Onderhuids werden genomineerd voor de Trouw Publieksprijs 2000 en 2001. De thriller Bezeten van mij is verfilmd ? onder regie van Chen Kaige (Farewell To My Concubine) en met Joseph Fiennes en Heather Graham in de hoofdrollen. Voor de verfilming van Onderhuids zal Nicci French zelf het scenario schrijven. Het schrijversduo woont in de buurt van Londen.

Mening Marjon (4 augustus 2006):
Zalig spannend, maar vooral zo menselijk, zo herkenbaar. Dat is echt hun kracht. Je leest over situaties waarin je zelf ook geregeld verzeild raakt. Dat schept het idee dat ons dit ook zomaar kan overkomen. De Rode Kamer vind ik iets meer detective-achtiger dan de overige Nicci French’s en hoewel steengoed, vind ik andere boeken beter.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.